Hrvaški otok, na katerem vas bodo pričakali jeleni

09. julij 2023

Hrvaški otok, na katerem vas bodo pričakali jeleni

09. julij 2023
Foto: Instagram @natasa_pejasinovic

Na pravljičnem hrvaškem otoku Badija, znanem po neokrnjeni naravi in čudovitih zalivih, boste lahko na plaži uživali v nenavadni družbi.

Otoček Badija se nahaja v bližini znanega hrvaškega mesta Korčula na istoimenskem otoku. Gre za največji otok Korčulanskega otočja, ki ga sestavlja 19 otočkov, do njega pa je mogoče priti s taksi ladjicami in čolni, ki vozijo iz Korčule, Lumbarde in Orebića.

Njegova površina znaša slab kvadratni kilometer, natančneje 0,97 km2, a četudi je nenaseljen, njegove atrakcije vsako leto privlačijo mnogo turistov. Ob prihodu na otok vas bodo namreč pričakali jeleni lopatarji, ki se tako imenujejo zaradi svojega značilnega lopatastega rogovja.

Foto: Instagram @tihana_kacic

Jeleni lopatarji naj bi na otok Badija prišli leta 1958, ko so z Brionov pripeljali dva para. Domnevajo, da zdaj na otoku živi približno deset jelenov različnih starosti in velikosti.

Foto: Instagram @natasa_pejasinovic

Kopitarji so se navadili obiskovalcev, ki jim prinašajo hrano in se želijo fotografirati, zato ni presenetljivo, da je najbolj obiskana plaža betonska, kjer se jeleni prosto sprehajajo med turisti, ki ležijo na plaži.

Foto: Instagram @marijavukojalastvic

Plaža z jeleni pa ni edina posebnost, ki jo ponuja jadranski otoček. Poleg čudovitih nedotaknjenih kamnitih plaž, sta njegovi glavni znamenitosti samostan in cerkev svete Katarine, ki sta bili zgrajeni davnega leta 1420 in predstavljata prvo stvar, ki jo zagledate, ko prispete na otok.

Foto: Instagram @bonnejournal

Avtor
Piše

T. K.

Style. Več novic

New Report

Close