Igralke, ki sovražijo “antiaging”: “Nad naravno lepoto se izvaja genocid”

28. februar 2023

Igralke, ki sovražijo “antiaging”: “Nad naravno lepoto se izvaja genocid”

28. februar 2023
Vir: Profimedia

Na eni strani so zvezdnice, ki vse bolj odkrito govorijo o kozmetičnih popravkih, polnilih in botoksu, na drugi strani pa so številne, ki še vedno prisegajo na povsem naravno staranje.

Obisk estetskega kirurga ni več tabu in vse več zvezdnic pa tudi navadnih smrtnic brez zadržkov priznava, da si pri ohranjanju lepote in mladostnega videza pomagajo s polnili in drugimi kozmetičnimi popravki.

In medtem ko to postaja vse bolj sprejemljivo, pa so na drugi strani vse glasnejše tiste ženske, ki so se odločile za povsem naravno staranje.

Med njimi so tudi slavne igralke Drew Barrymore, Renée Zellweger in Jamie Lee Curtis, ki so v zadnjem času v več intervjujih spregovorile o tej vedno vroči temi.

Foto: Profimedia

Izgubili smo stik s tem, kaj je lepota

“Sovražim besedo ‘antiaging’,” je dejala Jamie Lee Curtis in ob tem povedala, da se nad naravno lepoto izvaja pravi genocid. “Nočem kazati s prstom, ampak tam zunaj so šarlatani, lažnivci in ljudje, ki prodajajo sr*** nič hudega slutečim ženskam, ki bi lahko bile pametneješe, pa tudi najstnicam, ki to še niso.”

“Ker smo kot družba izgubili stik s tem, kaj je lepota. Lepota je postala nekaj, kar je mogoče obdelati, filtrirati in vbrizgati, oluščiti in odstraniti, resnica pa je, da tega ne morete.” Jamie Lee Curtis

Lee Curtis je o tem spregovorila v pogovorni oddaji Drew Barrymore, ki pa se je strinjala z njo in dodala, da se sama nikoli ni zatekla k estetski medicini: “Nočem se boriti proti naravi. Vzgajam dve hčerki in vsi smo bili vzgojeni v industriji, kjer je zaželeno pitje iz vodnjaka mladosti, na kar nisem nikoli pristala.”

“Hočete izgledati dobro? Pojdite k frizerju”

Podobnega mnenja je tudi Renée Zellweger, ki pravi, da ima rada staranje, glasno pa je kritizirala oglase, ki poveličujejo mladost in nagovarjajo ženske, naj zaustavijo čas.

“Vsi tisti oglasi, ki nam govorijo, da moramo skriti svoja prava leta s pomočjo njihovih krem? Hočete reči, da nisem več vredna, ker imam 53 let? Mi hočete povedati to?” je razložila in dodala, da bi morali vsi sprejeti staranje.

Foto: Profimedia

Za konec je delila še nasvet:

“Hočete izgledati dobro? Pojdite k frizerju ali na nego kože, obiščite wellness ali karkoli že je tisto, zaradi česar se počutite odlično. Ampak pustite, da vas vodi to, kdo ste, kaj prispevate in kako se predstavljate pri tej starosti.”

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close