Ikonična punk rock skupina iz devetdesetih ponovno skupaj na odru

21. januar 2024

Ikonična punk rock skupina iz devetdesetih ponovno skupaj na odru

21. januar 2024
Foto: Profimedia

Ikonična punk rock skupina iz devetdesetih ponovno skupaj na odru

21. januar 2024
Foto: Profimedia

Po skoraj 10 letih bo na glasbenem odru festivala Coachella skupaj znova nastopila skupina punk rock skupina No Doubt.

Skupina No Doubt s pevko Gwen Stefani na čelu ni skupaj nastopila vse od leta 2015, zato je za mnoge veliko presenečenje, da si bodo oder delili na letošnjem festivalu Coachella, ki poteka v kalifornijski puščavi.

Foto: Profimedia

Na festivalu, ki bo potekal od 12. do 14. aprila ter od 19. do 21. aprila, bodo nastopili ob Lani Del Rey, Doji Cat in raperju Tyler, na enem od številnih odrov pa bodo nastopili tudi drugi znani izvajalci, kot so Peso Pluma, Ice Spice, Blur, Sublime in J. Balvin.

Foto: Profimedia

Skupino No Doubt poleg Gwen sestavljajo še Tony Kanai, Tom Dumont in Adrian Young, govorice o ponovni združitvi pa so zanetili z objavo videoposnetka na družabnih omrežjih, v katerem v katerem se Gwen Stefani spominja svojih zgodnjih dni s skupino in s fanti skliče videoklic, v katerem se dogovorijo, da bi znova nastopili skupaj. “Želite nastopiti?” Stefani je vprašala, na kar so vsi z navdušenjem odgovorili “da!”.

Odkar so bili skupaj na turneji je minilo že skoraj 10 let, skupina pa še ni napovedala, ali bo združitev tudi začetek novega glasbenega ustvarjanja in posledično večih nastopov. Skupina No Doubt je bila ustanovljena sredi 90. let prejšnjega stoletja in je postala znana po uspešnicah “Don’t Speak”, “Just a Girl” in “Spiderwebs”, po razpadu (in tudi že vmes) pa so se člani pričeli ukvarjati s solo projekti. Med najbolj vidnimi glasbenimi uspehi so štirje albumi Gwen Stefani, za katere je prejela tudi številne nagrade, lani pa tudi svojo zvezdo na pločniku slavnih.

Foto: Profimedia

Gwen, ki je ena od sodnikov televizijskega glasbenega tekmovanja The Voice, je prepoznavna po svojem izjemnem vokalu, pa tudi avantgardnem modnem okusu. Pevki, ki ima že leta svojo znamko oblačil in dodatkov L. A. M. B., se očitno najbolj kolca po zlatih časih priljubljene skupine iz devetdesetih. Leta 2021 je v videospotu za skladbo Let Me Reintroduce Myself obudila svoje ikonične videze, med njimi tudi kar nekaj iz časov nastopov z No Doubt.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close