Italijani besnijo: za prazen krožnik so ji zaračunali dva evra

16. avgust 2023

Italijani besnijo: za prazen krožnik so ji zaračunali dva evra

16. avgust 2023
Fotografija je simbolična. (Foto: Pexels)

Absurdne cene in nesmiselna zaračunavanja se ne dogajajo le na Hrvaškem, temveč tudi v Italiji.

Restavracija v slikoviti italijanski Liguriji je razjezila goste in kasneje tudi širšo javnost, po tem, ko so eni gostji za prazen krožnik zaračunali dva evra.

Vplivnica Selvaggia Lucarelli je želela v eni od tamkanjšnih restavracij uživati v krožniku testenin, ki pa si ga je nameravala razdeliti s hčerko. Natakarja je zato prosila za dodaten prazen krožnik, a veselja je bilo ob prejemu računa konec. Na njem je namreč videla, da so ji ga posebej zaračunali, saj je bil dodaten krožnik na računu naveden je kot “skupni krožnik”, ob njem pa cena dveh evrov.

Ko je Selvaggia na Instagramu, kjer ima preko 1,2 milijona sledilcev, delila neprijeten pripetljaj, so številni Italijani restavracijo javno obsodili – med njimi tudi mediji in guverner Ligurije Giovanni Toti. Ta je javno dejal, da se mu tovrstna praksa “ne zdi v redu.”

Račun je delila s svojimi sledilci. (Foto: Instagram @selvaggialucarelli)

Razlaga restavracije ni pomirila ljudi

Kmalu zatem so se oglasili tudi iz restavracije, vendar pa njihovo pojasnilo ni bilo najbolje sprejeto. V svoj zagovor so namreč povedali, da je gospa sedela za “mizo za tri, jedli pa so za enega in tudi to posodo nekdo pomiva.”

Lastnica restavracije je nadalje pojasnila: “Gospa, ki je objavila račun, je bila za mizo za tri, ker sta prišla dva odrasla in otrok. Naročila sta samo en krožnik testenin s pestom in enega z ocvrto ribo, za oba pa sta prosila še za dodatna krožnika. Skupaj so torej imeli štiri krožnike, mi pa smo zaračunali samo enega, ker plačamo tudi pralni stroj in pomivanje posode.”

Vendar pa s to razlago ni upravičila dodatnega zaračunavanja dodatnega krožnika, saj so se na družbenih omrežjih usuli negativni komentarji.

Do razprave je prišlo po tem, ko je neka druga restavracija ob jezeru Como osupnila javnost, ko je nekim gostom zaračunala 2 evra zgolj za to, da jim je sendvič prerezala na pol. Še pred tem pa je javnost šokiral nek par, ko sta za dve pijači in skledo testenin v Grčiji plačala vrtoglav znesek.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close