Je kavarna Wonderland Ljubljana res pravljična? To je naša izkušnja.

10. februar 2024

Je kavarna Wonderland Ljubljana res pravljična? To je naša izkušnja.

10. februar 2024
Foto: Instagram @wonderland_ljubljana

Je kavarna Wonderland Ljubljana res pravljična? To je naša izkušnja.

10. februar 2024
Foto: Instagram @wonderland_ljubljana

O pravljičnem kulinaričnem kotičku Wonderland v Ljubljani smo že pisali, sedaj pa je bil čas, da njihovo ponudbo še preizkusimo. Naj za začetek povemo, da ni bilo tako, kot smo pričakovali!

Pri zasnovi vizualnega koncepta restavracije Wonderland Ljubljana so si vsekakor dali duška. Osupljiva, futuristično atraktivna in romantično ljubka notranjost restavracije na Slovenski cesti je na prvi pogled izredno vabljiva. Prav tako njihova ponudba hrane, pijače ter sladic.

Že nekaj časa smo želeli obiskati najbolj pisan kotiček v prestolnici, saj smo slišali mešane komentarje s strani obiskovalcev in se tako želeli iz prve roke prepričati, ali drži, kar pravijo, ali se motijo.

Foto: Style.Over.Net

Restavracija, ki se nahaja v dveh nadstropjih, je v resnici precej večja kot bi pričakovali in kot je videti na fotografijah. Prvi prostor, v katerem se v vitrini bohotijo sladice, si restavracija deli z recepcijo hotela Center Ljubljana.

Foto: Style.Over.Net
Foto: Style.Over.Net

Ko vstopiš v glavni prostor zgornjega nadstropja, ti glava in oči begajo sem in tja. Povsod te spremljajo fotogenični kotički, ki kar kličejo, da jih ovekovečiš v objektiv s stojalom za 360 stopinjsko snemanje, s katerim se lahko posnameš.

S Kajo sva se odpravili v spodnje nadstropje, kjer prevladujejo modri odtenki in poslikave v stilu drugega planeta. Midve sva restavracijo obiskali sredi tedna in tudi dneva, in prostori so razen nekaj miz žalostno samevali, tako da je bilo vzdušje boj temačno kot pa energično.

Legenda o vrhunski ponudbi

Koncept restavracije nam je izredno všeč, malce manj pa pogled na cenik, ki razkriva še za Ljubljano precej visoke cene. Ker tistega dne nisva bili preveč lačni, sva se s Kajo odločili za eno glavno jed in sladico, še prej pa naročili dve popolnoma različni pijači. Dobra vila nama je še pred obiskom prišepnila na uho, da morava poizkusiti eno od njihovih posebnih kav, zato sem izbrala nebeško pistacijevo kavo.

Gre za klasično belo kavo s pistacijevo kremo ter posipom nasekljanih pistacij na robu kozarca. Pistacijeve kreme na dnu je bilo kar nekaj, tudi rob kozarca je bil izdatno namočen v kremo, a sam okus kave pravzaprav ni bil prav nič posebnega. Klasična bela kava s pistacijevim okusom, ki pa bi bil veliko bolj intenziven, če bi poleg kreme uporabili še pistacijev sirup za kave. Vsekakor je najbolj razočarala cena, ob pogledu na katero se zdi, da haluciniraš (ambient vsekakor s tem sovpada), saj boste za takšno kavo odšteli kar 5,90 evra.

Foto: Instagram @wonderland_ljubljana
Foto: Style.Over.Net

Če je mene glava zabolela ob ceni kave, pa je Kajo zbodlo po celem telesu, saj je sicer tradicionalen hišni Wondrov cocktail, kot so ga poimenovali, za ceno 10,90 evra povsem precenjen. Niti ne po okusu, saj je Kaja ocenila, da je koktajl dober z ravno pravim razmerjem kisline in sladkobe, ampak glede količine. En deci koktajla vsebuje Ramazzotti rosato, limetin sok, beljak in sladkor, prijazna natakarica pa je pred zaužitjem koktajl poudarila z nežnim oblakom pršila rožnate vodice. Vonj po vrtnicah je nekoliko popravil sicer malce neprijeten vonj, ki se je širil v spodnjem nadstropju.

Na meniju je sicer kar obsežna ponudba različnih kav, tudi z alkoholom, ječmenova kava in vse vrste kav z rastlinskim mlekom, prav tako dovolj velika izbira mocktajlov in koktajlov, ne manjkajo pa niti čaji, limonade, spritzi, piva in vina.

Mistična pojedina

V Wonderlandu boste našli obširno brunch ponudbo in razkošne zajtrke, bowle, solate in glavne jedi, če pa vas pride večje število, si lahko naročite tudi jedi za deljenje (koncept sharing). Čeprav me je mikala katera izmed jedi v brunch ponudbi na jedilniku, sem se zaradi časa kosila odločila za piščančji file v sous vide. Pisano druščino so ustvarjali korenčkov pire, grahov pire in krompirjeve princeske ter mikrozelenje ter.

Vizualno je bila jed za čisto petico, okus pa ni dosegel istih standardov. Meso je bilo sicer dobro pečeno, mehko in sočno, a sta razočarala oba pireja, ki sta bila vodena in premalo začinjena, prav tako nismo bili navdušeni nad pregrobo teksturo. Element, ki je bil pripravljen do potankosti, so bile krompirjeve princeske, ki so bile ravno prav slane, na zunaj krhke ter znotraj mehke. Nam je bila pa všeč količina, ki je bila ustrezna tudi glede na ceno jedi, ki znaša 15,90 evra.

Foto: Style.Over.Net

Prav tako s količino ni razočarala solata caprese s piščancem in avokadom, a je bila nekoliko pusta. Poleg zelene solate in pečenega piščanca je solato sestavljala še dobršna mera avokada, češnjev paradižnik ter mozzarela. Nabito polna skleda je sicer na prvo pogled obetala, a ko so nam zraven prinesli sestavine za preliv, nas je navdušenje minilo. Težko oz. nemogoče si je dobro začiniti tako polno skledo solate, ne da bi vam pri tem vse zletelo iz sklede naokoli.

Če primerjamo s ceno piščančje glavne jedi, ki je povsem enaka (15,90 evra), je tej solati vsekakor manjkala še kakšna sestavina ali dve več ter dodelan preliv, za katerega vemo, da je tisti, ki običajno solato preobrazi v fantastično.

Foto: Style.Over.Net

Ker sva bili precej polni, sva se odločili za le eno sladico. Na meniju najdete monoporcijske tortice v obliki vesoljčka, ki je simbol restavracije, torte, lava cake tortice s tekočo sredico in palačinke ter miške. Najbolj so naju zamikale Wonder ameriške palačinke s čokoladnim prelivom, katerih cena je astronomskih 8,50 evra.

Pričakovali sva klasične puhaste palačinke, dobili pa tri manjše rožnato obarvane (kar je bilo čisto simpatično) palačinke, katerih tekstura je spominjala na biskvit, ki pa je v ustih na koncu pustil precej mokast priokus. Čokolada je bila sicer ravno prav sladka, na vrhu pa so za barvo in element presenečenja poskrbele pisane mrvice, ki jih je bilo enostavno veliko preveč. Morda sva bili toliko bolj razočarani, saj sva izbrali palačinke ravno zaradi tega, ker nisva največji ljubiteljici tort in biskvitov.

Četudi je bil naš prvi obisk restavracije malce manj pravljičen kot smo pričakovali, pa po komentarjih obiskovalcev sodeč ponuja več. Ob obisku se pripravite na resnično osupljiv ambient, ki je zasnovan do potankosti, ter zasoljene cene sicer na videz izredno vabljivih jedi in pijač.

Morda se vrnemo, a častne kulinarične ne moremo dati!

Foto: Instagram @anjagec
Foto: Instagram @sandraezgeta
Foto: Instagram @nikahv5

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close