Preizkusili smo najbolj pisan burger v Budimpešti!

19. avgust 2023

Preizkusili smo najbolj pisan burger v Budimpešti!

19. avgust 2023
Foto: Instagram @unicornbistro.hu

V glavnem mestu Madžarske zadnje dve leti izjemno navdušuje prikupen pisan lokal, ki je imel svojo stojnico tudi na festivalu Sziget.

Unicorn Bistro je na Madžarskem poznan po svojih pisanih in odštekanih jedeh ter rožnati estetiki. Po slikah sodeč je lokal popolnoma opremljen v roza barvi, v notranjosti pa se celo nahaja rožnata telefonska govorilnica.

Foto: Instagram @unicornbistro.hu

Mi smo jih tokrat preizkusili na festivalu Sziget, kjer se je njihova ponudba razprostirala čez kar dve stojnici. Njihov prostor je bil opremljen z rožnatimi klopcami, dežniki, palmami, na središču pa je bil postavljen samorog.

Ker se na festivalih pojavljajo dokaj pogosto, je del njihove redne festivalske ponudbe tudi kotiček z ličili, kjer imajo tudi vizažiste, ki gostom nudijo preobrazbo.

Foto: Facebook @unicornbistro.hu

Hrana skoraj bolj pisana od prostora

V ponudbi Unicorn Bistroja boste našli vse od pisanih testenin, rdečih palačink, mavrične torte pa do burgerjev s pisanimi bombetami. Slednjega smo preizkusili tudi mi. Med vijoličnim, črnim, modrim, rdečim in običajnim burgerjem, smo se odločili za črnega.

Black burger je sestavljen iz črne bombete z govejim polpetom, paradižniki, solato, čebulnim obročkom, slanino, čebulno marmelado in burger omako. Z doplačilom pa lahko izberete tudi meni, s katerim dobite poleg burgerja še ocvrt krompirček in pijačo.

Foto: Instagram @unicornbistro.hu

Pri njihovi hrani je očitno, da dajo na prezentacijo in estetiko zelo veliko. Čez burger sta bili preliti še oranžna in rdeča omaka, da je ta deloval še bolj pisano, na bombetko pa je posajen še kornet – od tu tudi ime Unicorn. A v resnici bi rekla, da je na trenutke ravno to minus njihove hrane. Burger je sicer izgledal edinstveno, a ker se ta jé z rokami, sta mi bili omaki, ki so jih polili po vrhu, v napoto. Moji prsti in usta so bili praktično prekriti z omako. Vsekakor je pametno pri roki imeti kar zajeten kupček prtičkov.

Okus burgerja pa vseeno ni razočaral. Izjemno sočen polpet, od katerega se je kar cedilo, ko sem vanj ugriznila. A vseeno je kljub sočnosti čebulni obroček v burgerju še vedno ostal hrustljav in se odlično podal k okusom, ki so se v burgerju prepletali – mislim, da se lahko vsi strinjamo, da ni hujšega kot moker čebulni obroček. In tudi domača čebulna marmelada na razočarala, ravno prav sladka in močna, da ne prevladuje nad ostalimi okusi. Težava pa je kasneje malce nastala, da je bombeta zaradi sočnosti sestavin kmalu razpadla.

Foto: Instagram @unicornbistro.hu

Okusi in kvaliteta hrane je odlična, a morda ravno njihova estetika, ki je njihov največji plus, skozi jed hitro postane njihov največji minus.

Lokal, ki ga obiščeš za izkušnjo

Ko se v Budimpešto ponovno vrnem – kar se zagotovo bom – se bom vsekakor odpravila v njihov fizični lokal. Njihova ponudba je tako široka (in pisana), da samo en obisk preprosto ni dovolj, da resnično doživiš to Unicorn izkušnjo.

Foto: Instagram @unicornbistro.hu

In obisk bi priporočala tudi ostalim, saj me je hrana vseeno navdušila, še toliko bolje pa je, ko si obkrožen s pisanim in živahnim dekorjem. Četudi vam morda burgerji ali testenine ne dišijo, vam priporočam obisk že zato, da doživite to atmosfero, ki te kar napolni z entuziazmom.

Cene njihovih burgerjev se gibljejo med 14 in 16 evri, doplačilo za krompirček in pijačo pa znaša 6 evrov.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close