Je nošenje mini krila po 40. letu sploh še primerno?

14. april 2023

Je nošenje mini krila po 40. letu sploh še primerno?

14. april 2023
Foto: IMAXTree

Naj vas kar takoj pomirimo – seveda je, pa ne samo za 40-, ampak tudi 50-letne ženske. Seveda le, če pri tem sledite nekaj preprostim smernicam.

V modi že dolgo ne obstajajo stroga pravila, omejitve so že zdavnaj porušene, kljub temu pa si marsikatera ženska v zrelih letih ne upa obleči določenih kosov, saj je prepričana, da za to starost niso več primerni. Eden takih je mini krilo.

Z nekaj nasveti modnih strokovnjakov boste v njem videti odlično, ne glede na to, koliko svečk ste upihnili na rojstnodnevni torti. Stilisti se strinjajo o eni stvari – nobena ženska si ne bi smela dovoliti, da je videti vulgarno, a s pravo kombinacijo je vsak kos sprejemljiv.

Tukaj je nekaj pravil, ki jih morajo ženske v zrelih letih upoštevati pri nošenju mini kril.

Foto: Instagram

Izberite pravo dolžino mini krila

Prva stvar, ki jo morate upoštevati pri nošenju mini krila po 40. letu, je dolžina krila. Izogibajte se prekratkim mini krilom, ki se končajo visoko na stegnih. Namesto tega izberite mini krila, ki se končajo tik nad koleni ali malo nižje. Tako boste izgledali elegantno in urejeno.

Krilo kombinirajte z ustreznimi oblačili

Pri nošenju mini krila po 40. letu morate biti pozorni na to, s katerimi oblačili ga kombinirate. Izogibajte se preveč razgaljenih vrhnjih oblačil, kot so majice z globokim dekoltejem ali odprtim hrbtom. Raje izberite srajce, bluze ali puloverje, ki segajo do pasu in jih lahko zatlačite v krilo. Lahko pa se odločite tudi za bolj elegantno kombinacijo s suknjičem ali plaščem.

Foto: Profimedia

Izberite prave čevlje

Pri nošenju mini krila po 40. letu so pomembni tudi čevlji. Izogibajte se previsokim petam in namesto tega izberite čevlje z nižjimi petami, kot so čevlji z blok peto, gležnjarji ali balerinke. Tako boste izgledali elegantno, hkrati pa boste lahko udobno preživeli cel dan.

Ne pozabite na dodatke

Dodatki so pomemben del vsakega stila. Če želite svojemu mini krilu po 40. letu dodati pridih elegance, izberite elegantno torbico, pas ali nakit. Pazite, da ne bodo preveč vpadljivi, ampak se bodo lepo ujemali s celotno kombinacijo.

Foto: Instagram

In kar je najpomembneje – pri nošenju mini krila ne pozabite na samozavesten nasmešek. Z njim boste okolici dali vedeti, da se v svojem telesu odlično počutite in da vam starost ne more do živega.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close