Je to končno rešitev v boju proti plešavosti?

09. junij 2023

Je to končno rešitev v boju proti plešavosti?

09. junij 2023
Foto: Tommy Hilfiger

Če niste ljubitelji znanstvene fantastike in laserjev, boste morda to postali sedaj. In seveda ne mislimo na svetlobne laserje iz filmov Vojna zvezd, ampak lasersko tehnologijo za zdravljenje izpadanja las, ki postaja vse bolj popularna.

Naša lepotna rutina ni imuna na tehnološko revolucijo, zato je vse bolj prežeta s pripomočki, kar velja tudi za postopke proti izpadanju las. Medtem ko so popularne LED maske za preprečevanje staranja in IPL tehnologija odstranjevanja dlačic, se je med trendi lepotne postopke vrinilo še lasersko zdravljenje izpadanja las, kar pa ni presenetljivo.

Terapija s svetlobo nizke moči klinično dokazano namreč pomaga tako pospešiti rast las kot povečati premer tanjših las. Rezultati kliničnih raziskav so se izkazali za tako učinkovite, da zdaj številna podjetja ponujajo čeladam ali kapam podobne naprave, ki obljubljajo enake rezultate v udobje vašega doma.

Foto: Pexels

Enako kot pri vseh načinih izpadanja las je ključ do uspeha proaktivni pristop. Takoj ko začnete opažati izpadanje las, je čas, da ukrepate in okrepite preostale lase ter upočasnite proces nadaljnjega izpadanja. Uporabljajo se laserji z nizko močjo svetlobe, da se folikli temeljiteje stimulirajo. Ta tehnologija spodbuja naravne vzorce rasti vaših las, saj stimulira prekrvavitev in proizvodnjo kolagena za gostejšo in gostejšo grivo.

Čudeži ne obstajajo

Tako kot pri vseh tretmajih, kremah in postopkih, čudežev in rezultatov čez noč ne pričakujte. Omenjene naprave namreč niso namenjene kratkoročnim in hitrim učinkom, ampak sta za rezultate potrebna doslednost in čas. In kako sploh delujejo?

Foto: Profimedia

Samanta Stewart iz angleškega inštituta za zdravljenje izgube las pravi, da laserske naprave spodbujajo aktivnost celic v lasnem mešičku, zmanjšujejo izpadanje las in spodbujajo rast, kjer je to mogoče. “Pomagajo stimulirati mešiček in povečati pretok krvi, kar pomaga ohranjati lase v fazi rasti. Laserski žarki usmerjajo svetlobo v kožo in spodbujajo nastajanje molekule ATP (adenozin trifosfat), ki je vir energije za vse žive celice”.

Trihologinja Mandy Graham pravi, da gre za varen, učinkovit in neinvaziven način boja proti izpadanju las, če so še vedno prisotne matične celice, ki jih je mogoče spodbujati. Postopek je precej manj invaziven in finančno bolj vzdržen postopek kot operacija presaditve las, prav tako ni bilo opaženih negativnih stranskih učinkov.

Avtor
Piše

K. Š.

Style. Več novic

New Report

Close