Je to vzorec, ki bo to pomlad premagal večne rože?

04. maj 2023

Je to vzorec, ki bo to pomlad premagal večne rože?

04. maj 2023
Foto: Instagram

Prepričani smo, da ga boste tudi vi kmalu vzljubili.

Vsi poznamo tisti citat iz Hudičevke v Pradi, ko stroga urednica modne revije sarkastično izjavi: “Rože za pomlad? Kako revolucionarno!” Dejstvo je pač, da so cvetlični vzorci čisto vsako pomlad v modi in tudi letos ni nič drugače. A se zna zgoditi, da bo ta priljubljeni trend kmalu izpodrinil drug vzorec – karo.

Barvite kariraste oprave smo videli na modnih revijah Ralph Lauren in Alessandra Rich za letošnjo pomlad/poletje, vedno več pa jih je moč opaziti tudi na družbenih omrežjih znanih modnih vplivnic.

Foto: IMAXtree

Ste vedeli, da karo vzorec izvira iz Škotske? Sprva so ga nosili ljudje na podeželju, ki so običajno nosili oblačila iz posebnih tkanin, ki so bila namenjena zaščiti pred vremenskimi razmerami.

Foto: IMAXtree

Karo vzorec ima lahko različne velikosti in oblike. Najpogostejša je klasični škotski vzorec tartan, v katerem se križajo navpične in vodoravne črte ter madras vzorec, ki je značilen po svojih živahnih barvah in velikih kvadratih. Drugi priljubljeni karo vzorci vključujejo še vichy oz. gingam vzorec, ki ga sestavljajo manjši kvadratki.

Emily Ratajkowski (Foto: Profimedia)

Tudi nekatere slavne zvezdnice, med njimi Emily Ratajkowski, Kate Bosworth in Gwen Stefani, so ljubiteljice karo vzorca. Naj vam njihove kombinacije služijo za navdih pri vaših modnih podvigih.

Kate Bosworth (Foto: Profimedia)
Gigi Hadid (Foto: Profimedia)
Gwen Stefani (Foto: Profimedia)
Margot Robbie (Foto: Profimedia)
Beyonce (Foto: Profimedia)

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic

New Report

Close