Jesenska bogata solata, ki bo postala vaše najljubše kosilo

06. november 2023

Jesenska bogata solata, ki bo postala vaše najljubše kosilo

06. november 2023
Foto: Instagram @bogatasolata

Jesenska bogata solata, ki bo postala vaše najljubše kosilo

06. november 2023
Foto: Instagram @bogatasolata

Solata že dolgo ni več samo del obroka, ampak je postala glavna jed. In če smo včasih poznali samo zeleno, zeljno in malo mešano, lahko rečemo, da je sedaj dobila kraljevo nadgradnjo.

Trend solatnih skled je že dlje časa prisoten tudi na Instagramu, kjer pa je naše oko zasledilo pisan in na videz izredno slasten profil z imenom Bogata solata, ki ga ustvarja Iris Vrhovski.

Pisane, bogate in baročne solate, kakor jih opiše sama, so samostojne jedi, ki vas bodo nasitile bolj kot si mislite, so preproste in hitre za pripravo ter bogate z vitamini, minerali in vlakninami. V svoji zbirki ima Iris nešteto slastnih receptov, ki lahko resnično spremenijo vaš jedilnik in nadgradijo običajno bolj puste solate.

Foto: Instagram @bogatasolata

Iris ustvarja solate z velikim naborom sestavin, med katerimi ne manjka sadje in druge sestavine, ki jih v večini nismo vajeni v svojih solatah. Ustvarijo piko na i in resnično nepozabno kombinacijo okusov. Eno takšnih je Ines pripravila za zadnje jesenske dni, spodaj pa vam razkrivamo še njen recept, kako jo pripravite. Verjemite, okus je enako čudovit kot njen videz.

Sestavine:

  • kodrolistnati ohrovt,
  • karameliziran koromač,
  • sveže rdeče zelje,
  • nadzemna koleraba,
  • prosena kaša,
  • leča,
  • dušeno korenje,
  • brusnice,
  • granatno jabolko,
  • feta sir,
  • sladko-slani pečeni orehi,
  • sončnična semena,
  • gorčični preliv z oljčnim oljem in marelico.
Foto: Instagram @bogatasolata

Priprava:

  1. Na ponvi z olivnim oljem popecite na koščke narezan koromač, dodajte žlico sladkorja ter počakajte, da sladkor karamelizira.
  2. Na olivnem olju dušite korenček in ga začinite s soljo in poprom.
  3. V vodi s soljo ločeno skuhajte proseno kašo ter lečo.
  4. Medtem ko čakate, da se sestavine ohladijo, pripravite osnovo za solato. Operite in narežite kodrolistnati ohrovt, sveže rdeče zelje in kolerabo (po želji jo lahko tudi skuhate). Na ponvici popecite orehe, ki jih solite in jim dodate med.
  5. Vse sestavine združite v skledo, dodajte suhe brusnice, feto sir v koščkih, granatno jabolko ter sončnična semena.
  6. Preliv pripravite iz oljčnega olja, marelic (namesto svežih lahko uporabite marmelado), gorčice, soli, popra in vinskega kisa.
  7. Vse sestavine za preliv zmiksajte ter preliv prelijete na pripravljeno solato.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close