Jodie Foster kritična do generacije Z: “Res so nadležni”

08. januar 2024

Jodie Foster kritična do generacije Z: “Res so nadležni”

08. januar 2024
Foto: Profimedia

Slavna igralka se je razgovorila o zadnje čase najbolj obrekovani generaciji, generaciji Z.

Hollywoodska zvezdnica Jodie Foster je pred kratkim dala intervju za britanski The Guardian, v katerem se je med drugim iskreno razgovorila o generaciji Z (rojeni med letoma 1995 in 2012). Brez dlake na jeziku jo je označila za “res nadležno” in kritizirala predvsem njihov odnos do dela.

Razkrila je, da njeni mlajši sodelavci na snemanje velikokrat prihajajo, kadar se jim zahoče, pri čemer je dejala: “Povejo samo, da danes niso pravi in da pridejo ob 10.30.”

Kritizirala je tudi njihovo pisanje elektronskih sporočil, ki so polna slovničnih napak. Ko jih je nanje opozorila, je dobila odgovor, da je “preverjanje slovnice omejujoče”.

Jodie je navdušena nad Bello. (Foto: Profimedia)

Vseeno našla lepe besede za eno mlado igralko

Je pa vseeno pohvalila eno mlado igralko, ki je predstavnica generacije Z: Bello Ramsey. 20-letnica ima za seboj že veliko uspešnih projektov, med drugim smo jo lahko videli uspešnih serijah Igra prestolov in Zadnji med nami. Zanjo je Foster povedala, da je “primer igralke, ki se pojavlja v novem valu popolnoma avtentičnih igralcev”.

Njeno avtentičnost je opazila na praznovanju žensk v Hollywoodu, ki ga je priredila svetovno znana revija Elle. Medtem ko so številne mlade igralke nosile visoke pete in umetne trepalnice, je bila Bella pravo nasprotje temu, je razložila Jodie. “Obstajajo tudi drugi načini, kako biti ženska, in za ljudi je zelo pomembno, da to vidijo. Bella, ki je imela najboljši govor, je nosila popolno obleko, lepo krojeno, z razporkom na sredini in bila je brez ličil.”

Foto: Profimedia

Ob tem je dodala, da sama v mladosti nikoli ni bila tako pogumna kot Bella in da si ne bi upala na takšen dogodek priti nenaličena.

Sicer pa ima 61-letna igralka za mlade igralce nekaj nasvetov: “Morajo se naučiti, kako se sprostiti in kako najti nekaj, kar je povsem njihovo. Nekaj takega jim lahko pomagam najti, kar pa je veliko bolj zabavno kot biti po vsej sili protagonist neke zgodbe.”

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close