Kaj `75 soft` izziv in kako vam bo izboljšal življenje?

25. januar 2024

Kaj `75 soft` izziv in kako vam bo izboljšal življenje?

25. januar 2024
Foto: Unsplash

Kaj `75 soft` izziv in kako vam bo izboljšal življenje?

25. januar 2024
Foto: Instagram @esragram_fit

Vsako leto na družbenih omrežjih potekajo številni zdravi, pa tudi bizarni izzivi. Eden izmed njih je še posebej pritegnil našo pozornost, saj obljublja izgubo kilogramov in boljše počutje.

Izziv za boljše počutje in izgubo kilogramov 75 soft je preplavil družbena omrežja in v pogon spravil vse, ki želijo v svoje življenje vnesti zdrave spremembe, pa nimajo veliko časa. Ta izziv je lažja različica 75 Hard izziva, ki je stopnjo bolj zahtevna različica in je ravno tako pred časom preplavil internet.

Vključuje strožji nabor pravil in zahtevnejšo disciplino za spremembo življenjskega sloga in opustitev nezdravih navad. Lažja različica izziva vas spodbuja k oblikovanju zdravih navad brez ekstremno omejujočega vedenja, zato vas izzivamo, da ga preizkusite tudi vi.

Foto: Instagram @shopweworewhat

Kaj pomeni številka 75?

Človek potrebuje kar nekaj časa, da spremeni svoje navade in opusti tiste ne najboljše. Pri tem izzivu številka 75 pomeni trajanje izziva in sicer 75 dni. Izziv je odlično izhodišče za začetek uvajanja bolj trajnostnih in zdravih načinov vadbe v naša življenja, ki pa vam ne bo pomagal le pri telesnih spremembah, ampak naj bi vplival tudi na pozitivne psihične spremembe in krepitev samozavesti.

Za popularnost izziva naj bi poskrbel TikTok ustvarjalec vsebin Stephen Gallagher, medtem ko je začetnik 75 Hard izziva, taktični vodič za zmagoslavje nad samim sabo, kot ga je poimenoval Andy Frisella, popularen fitnes strokovnjak.

Foto: Instagram @esragram_fit

Vztrajanje pri dobrih navadah je izredno težko, če je že v začetku določenih preveč pravil in predvsem prepovedi. Mesec in pol trajajoč izziv 75 soft vsebuje le 4 pravila, ki jim morate natančno slediti. Če kdaj pravilo preskočite, ni potrebno izvajati izziv ponovno od začetka, a glede na njihovo enostavnost, se vam verjetno to ne bo zgodilo veliko.

1. Pravilo: Prehrana

Verjetno bi pričakovali, da bo prva naloga striktna dieta naslednjih 75 dni, a temu ni tako. Prvo pravilo je, da ozavestite, kaj jeste, in začnete uživati ​​čim več hrane z visoko hranilno vrednostjo namesto visoko kalorične. To pravilo velja tudi za alkohol, a to ne pomeni, da se morate alkoholu popolnoma odpovedati, ampak ga uživajte le ob posebnih priložnostih in seveda v zmernih količinah.

2. Pravilo: 3 litre vode na dan

Dovolj hidracije je že tako samoumevno nekaj, kar bi morali upoštevati vsi, ne glede na to, ali želite shujšati in se bolje počutiti ali ne. Pravilo narekuje zaužitje vsaj 3 litrov vode na dan. Naš način življenja je izredno hiter in preprosto pozabljamo na dejstvo, da za kakovostno življenje potrebujemo vodo. Še posebej ob aktivnostih in treningih ter nenehni utrujenosti, kar je mnogokrat znak, da smo dehidrirani.

Foto: Unsplash

3. Pravilo: Vadba

Pri vadbi večina od nas obupa, saj ob natrpanih urnikih težko najdemo čas za redne treninge in vadbe. Tretje pravilo 75 Soft izziva narekuje 45-minutno vadbo šest dni v tednu zapored. En dan je namenjen aktivnemu počitku, kar pomeni, da s počitkom preprečite resne poškodbe in simptome pretreniranosti.

4. Pravilo: Branje

Nam najljubše zadnje pravilo narekuje, da je treba vsak dan izziva prebrati vsaj 10 strani katere koli knjige. V poštev pride vsako branje, pa naj bo to znanstvena fantastika ali avtobiografija ali motivacijske knjige za bolj kakovostno življenje. To pravilo je popoln način, da se ob koncu dneva sprostite in v mirnem okolju zaključite svoj uspešen dan ter tako naredite tudi nekaj za svoj um.

Foto: Instagram @cindymello

Verjamemo, da je ta izziv eden lažjih in da ga lahko vsakdo poskusi in uspešno implementira v svoje življenje. Za dolgotrajnejši uspeh in postopno uvedbo boljših navad je lažje, če je določenih manj pravil, saj bo počasnejši tempo nedvomno večja garancija za vztrajanje in končni uspeh.

Veliko ljudi preveč pritiska in omejitev naenkrat ohromi in odvrne od še najmanjših izboljšav. Vsakdo je bil nekoč začetnik in nič ni narobe, če se odločimo za nekoliko lažjo različico tega izziva, saj je vsak začetek dovolj, da nas motivira za nadaljevanje.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close