Vadbe, ki se jih morate izogibati, če želite shujšati

05. november 2023

Vadbe, ki se jih morate izogibati, če želite shujšati

05. november 2023
Foto: Unsplash

Vadbe, ki se jih morate izogibati, če želite shujšati

05. november 2023
Foto: Canva

Veliko se govori o vajah, ki nam pomagajo ob dietah, a le redko o vadbah, pri katerih ne boste izgubili kilogramov, ki bi jih želeli.

Težko je izgubiti kilograme brez pravilne vadbe. Za hujšanje mora biti telesna aktivnost visoko na seznamu pomembnosti, saj brez nje ni dolgotrajne izgube kilogramov. Priznani fitnes trener John Rowley, eden izmed direktorjev organizacije International Sports Sciences Association, ki izobražuje fitnes in športne trenerje ter športne medicinske profesionalce, pravi, da ena izmed spodaj naštetih vadb sama po sebi ni slaba.

Vadbe so koristne za vaše telo, vendar, če ste osredotočeni na zgubljanje kilogramov, vam ne bodo dale želenih rezultatov ali pa zgolj v kombinaciji z drugimi vadbami.

Joga
Vadba je odlična za pridobivanje moči in oblikovanje telesa, vendar je dodatno potrebna tudi vadba, ki spodbuja hitro presnovo in porabo kalorij. Zaradi tega jogo lahko kombinirate z vadbami, ki imajo visoko intenzivnost.

Foto: Instagram @actionjacquelyn

CrossFit
Ljudje, ki niso v dobri fizični formi, bodo na začetku hujšanja težko zdržali ta zahtevni trening vadbe. Mnoge to odvrne od nadaljevanja, hkrati pa se najprej pojavi na tehtnici višja številka na račun pridobljene mišične mase.

»To je zelo popularna vadba in jasno mi je, zakaj se ljudem zdi zabavna. Vendar je način, s katerim se vadbe izvajajo, lahko zelo nevaren za tiste, ki niso v top formi,«

meni John.
Foto: Unsplash

Samostojen kardio trening
Kardio vaje so odlične za razkrajanje maščobnih oblog, vendar če jih ne kombinirate s treningom za moč, lahko pride do izgube mišic, kar pa slabo vpliva na presnovo. Rowley skupaj s kardio treningi priporoča vaje z utežmi, saj boste na ta način stimulirali mišice, ki bodo izgorevale kalorije tudi takrat ko jeste ali počivate.

Foto: Canva

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close