Kaj je mikrovaranje in kako ga odkriti?

13. marec 2024

Kaj je mikrovaranje in kako ga odkriti?

13. marec 2024
Foto: Instagram @jourdansloane

Kaj je mikrovaranje in kako ga odkriti?

13. marec 2024
Foto: Instagram @gabriellecaunesil

Ste že bili kdaj v precepu, ali delate nekaj narobe? Mikrovaranje je vrsta navidezno nedolžnih potez, ki kažejo, da ste čustveno ali fizično osredotočeni na nekoga, s katerim niste v razmerju.

Ne gre za intimne odnose in fizično varanje. Morda se na skrivaj spogledujete z nekom, morda ste z nekom v skrivni vezi na družbenih omrežjih, morda razkrivate svoje intimne poglede. Če to delate brez vednosti partnerja, gre za mikrovaranje.

Mikrogoljufanje je zelo subtilna izdaja, za katero so potrebni čas, energija in napor. To so sporočila, ki jih izmenjujete za hrbtom svojega partnerja, pogovori, ko mislite, da vas partner ne sliši, spogledovanje in tudi šale, ki si jih izmenjujete z nekom, ki ni vaš partner.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Varanje je varanje, vendar pa imamo vsi različne poglede na to, kaj pravzaprav sploh je varanje. Seveda, se velikokrat zgodi, da si definicijo varanja prikrojimo tako kot ustreza nam in se na ta način tolažimo, da nekaj, kar počnemo, ni varanje. Čeprav si ne želite priznati, natanko veste, kdaj ste prestopili mejo. Morda si lažete, da gre le za prijateljski klepet, vendar, če to skrivate pred partnerjem, potem veste, da delate nekaj prepovedanega. Če to počnete, si zastavite vprašanje, kako bi bilo vam, če bi odkrili, da partner to počne za vašim hrbtom.

Po raziskavah revije Men’s Health, večina žensk meni, da je varanje že, če si partner izmenjuje intimna sporočila z drugo žensko. Neverjetno je, da pravzaprav četrtina moških misli, da je to čisto v redu, da to ni prevara. Ko gre za varanje, imajo moški in ženske popolnoma drugačne poglede.

Foto: Instagram @emitaz

Če vam torej ni jasno, kaj pravzaprav je prevara (čeprav smo prepričani, da veste), vprašajte partnerja, kaj si misli o tem, da si pošiljate seksi sporočila z nekom, za njegovim hrbtom. Vedeti morate, kaj je in kaj ni dovoljeno v vašem odnosu. In edini način je, da o tem iskreno spregovorite.

Verjetno veste, kdaj je nekaj narobe pri vašem partnerju. Temu lahko rečete intuicija, zdrava pamet, čudni občutki, ko vidite, da je partnerjevo obnašanje čudno ali drugačno. Če partner namerno skriva nekaj pred vami, in to vključuje še tretjo osebo, potem lahko govorimo o mikrovaranju. Vsi instinktivno vemo, kdaj je kaj narobe, zato se ne pretvarjajte, da je to nepomembna težava.

Foto: Instagram @gabriellecaunesil

Mikrovaranje sicer zveni kot nekaj neškodljivega, pa vendar, če nekaj označimo kot majhen prekršek, s tem lahko preprečimo resne posledice takih dejanj. Zato je pomembno, da postavite jasne meje v svojem odnosu.

S partnerjem imejte odkrit odnos, iskreno komunikacijo o tem, kaj je sprejemljivo v vajinem odnosu in kaj ne. Če menite, da je za vas nekaj varanje, to partnerju tudi povejte in seveda obratno. Le tako bo vajin odnos ostal čist. In zaupajte svoji intuiciji, saj vas opozori na neke stvari, še preden se jih zavedate.

Avtor
Piše

Uredništvo

Style. Več novic

New Report

Close