Kaj naredi dobrega ljubimca?

03. julij 2022

Kaj naredi dobrega ljubimca?

03. julij 2022
Foto: Pexels

Mnogi pravijo, da ni vse v velikosti. Da ste dober ljubimec, morate imeti več kvalitet, ki bodo zadovoljile vašega partnerja.

Ljudje smo si med seboj različni in vsak ima drugačne potrebe. Nekaterim pašejo take pozicije, drugim drugačne, nekaterim je všeč daljši spolni odnos, drugim je pet minut dovolj.

Vendar, kaj naredi dobrega ljubimca? To se je spraševala tudi ena izmed uporabnic Starševskega čveka, ki ni vedela, ali je njen partner dober ljubimec.

Večja čustvena intima

Dobro ljubljenje med partnerjema je pogosto povezano s komunikacijo in intimnostjo med njima. Najbolj ključen korak pri temu, da ste dober ljubimec, je komunikacija. “Zelo lahko je samo ugibati in predvidevati, kaj vašemu partnerju ustreza. A pomembno je, da se o tem pogovarjata,” je za Mindbodygreen povedala partnerska terapevtka Julie Nguyen.

“Komunikacija o spolnosti je temelj zdravega in izpopolnjujočega spolnega življenja. Težko je dobro seksati, če se o tem ne pogovarjamo,” še dodaja.

Foto: Pexels

Cenite svojega partnerja

Ko do svojega partnerja čutite spoštovanje in ga cenite, vam bo v interesu, da se ima tako dobro kot vi – tako izven spalnice kot v njej. “Aktivno izkazovanje hvaležnosti partnerju bo okrepilo čustveno vez med vama,” pravi Julie.

Svojega partnerja pohvalite, bodite pozorni in izrazite hvaležnost zanj. “Poiščite stvari, ki so vam na partnerju všeč in jim to povejte. Zadovoljstvo in krepka vez pa se bosta prenesli tudi na ostala področja razmerja.”

Razumite sebe

Vaše vzburjenje ni samo naloga vašega partnerja. Če ne veste, kaj vam je všeč in kaj potrebujete, bo vašemu partnerju to še teže ugotoviti. “Naučite svoje partnerja, kako naj vas ljubi bolje in ne pričakujte, da lahko prebere vaše misli,” pravi Julie.

Če še nimate rituala, s katerim zadovoljite sami sebe, ga vzpostavite, svetuje terapevtka. “Vzemite si čas zase in za svoje telo in ugotovite, kaj vam ustreza. Preizkušajte različne stvari in se naučite kaj novega.”

Foto: Pexels

Sprejmite nerodnost

Ljudje si v postelji predstavljamo, da bo vse seksi, senzualno in gladko. A pogosto se stvari ne izidejo tako. Nekdo nekoga ponesreči butne s kolenom ali komolcem, drugi pa se ponesreči ugrizne v jezik. Napake se dogajajo in v teh trenutkih je ključno, da to sprejmete in se s partnerjem temu skupaj smejite.

“Če sprejmete iskrenost trenutka, to vašemu partnerju pokaže, da vam je udobno v svojem telesu. To bo v vas zbudilo občutek varnosti in zaupanja. Če imate smisel za humor, pa lahko tako v postelji postanete tudi bolj kreativni,” razlaga Julie.

Ostanite igrivi

“Igrivost med seksom pomeni, da se ne jemljete preresno,” pravi terapevtka. “Ne bojte se biti igrivi, eksperimentalni ali celo nagajivi. Pri seksu ni nič ‘prav’, le tisto, kar vam ustreza.”

Če si dovolite biti igrivi, bo to prineslo nov duh navdušenja v vašo spalnico, s partnerjem pa ne boste čutili potrebe slediti nekemu “scenariju”.

Foto: Unsplash

Poizkusite nekaj novega

Na začetku razmerja je že najbolj običajen seks vznemirljiv. A skozi čas se vzpostavi rutina – vi pa jo lahko razbijete.

Pogovorite se s partnerjem o svojih fantazijah, kupite pripomočke in igrače, ali pa zamenjajte lokacijo. Načinov, kako popestriti seks in ga obdržati vznemirljivega, je nešteto. Pomembno je, da sta s partnerjem usklajena in si želite enakih eksperimentov.

Poskrbite zanje tudi po seksu

Po seksu smo ljudje polni hormonov in povezava med nami in partnerjem je še močnejša. To energijo pa lahko podaljšate še po seksu. Namesto, da greste takoj spat, ali pa se oblečete, se pogovarjajte.

“Vprašajte partnerja, kaj jim prija po seksu. Za nekatere je to prigrizek, objemanje, ali pa da si skupaj pogledata film. Namensko preživljanje časa in namenjanje pozornosti še po seksu, bo vašemu partnerju dalo občutek, da je cenjen in pomemben,” še svetuje terapevtka Julie Nguyen.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close