Kaj vaš najljubši seks položaj pove o vas?

31. avgust 2023

Kaj vaš najljubši seks položaj pove o vas?

31. avgust 2023
Foto: Unsplash

Kaj vaš najljubši seks položaj pove o vas?

31. avgust 2023
Foto: Pexels

Kaj imata skupnega vaš najljubši položaj pri seksu in vaša osebnost? Veliko več, kot si mislite …

Način, na katerega se ljubite, lahko zelo veliko pove o vaši osebnosti. Imate najraje misijonarski položaj ali pa morda bolj uživate v ‘doggy stilu’? Vam bolj odgovarja vaginalni seks ali imate raje oralnega ali analnega?

Čeprav ni enotnega odgovora, ko gre za razlago teh stališč, so nekateri strokovnjaki poskušali dekodirati potencialne pomene, ki stojijo za njimi. Predstavljamo vam jih šest, ki pa seveda niso dokončni, temveč bolj zabavni in razmišljajoči vpogledi.

Foto: Pexels

Misijonarski položaj

Misijonarski položaj, kjer ženska leži na hrbtu, moški pa je na njej, obrnjen proti nje, je pogosto povezan z intimnostjo in čustveno povezanostjo. Ta klasičen položaj omogoča globok očesni stik, kar spodbuja občutek ranljivosti, zaupanja in čustvene bližine. Posamezniki, ki gravitirajo k temu položaju, dajejo v svojih odnosih prednost čustveni povezanosti in komunikaciji.

Ženska zgoraj

Če ste ženska in uživate v tem, da vi diktirate ritem ljubljena s tem, ko ste zgoraj, potem veste, kaj si želite v življenju. Še več, ko si določite cilj, vas nič ne more odvrniti od njegove realizacije, ne glede na to ali gre za nakup stotega para čevljev, nove službe ali pa osebe, ki vam je všeč.

Foto: Pexels

Žličkanje

Žličkanje, kjer partnerja ležita drug za drugim in posnemata obliko dveh žlic, je povezano z udobjem, intimnostjo in občutkom zaščite. Ta položaj kaže na željo po čustveni bližini in potrebo po fizičnem dotiku kot obliki pomiritve in naklonjenosti.

‘Doggy style’

Doggy style, kjer je en partner na vseh štirih, drugi partner pa vstopi od zadaj, lahko razumemo kot izraz surove strasti in prevlade. Ta položaj pogosto poudarja fizične občutke namesto čustvene povezanosti. Ljudje, ki uživajo v tem položaju, so lahko pustolovski in zadovoljni z uveljavljanjem svojih želja.

Foto: Pexels

Seks stoje

Spolni položaji, ki vključujejo stanje, na primer ob steni, predstavljajo spontanost, nujnost in vznemirjenje trenutka. Navdušenci nad stoječimi položaji v svojih odnosih želijo občutek avanture in nepredvidljivosti.

Seks pred ogledalom

Vam je všeč, če se gledate med seksom? Za vas je življenje predstava, radi imate pozornost, bodisi na plesišču, poslovnem sestanku ali v spalnici. In če je v spalnici ogledalo ste najbolj srečni.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close