Kaj vse morate vedeti o lash liftu?

28. september 2022

Kaj vse morate vedeti o lash liftu?

28. september 2022
Foto: Instagram

Za lepše in gostejše trepalnice obstaja več tehnik, ena izmed teh pa je tudi lash lift. Predstavljamo vam, v čem se razlikuje od umetnih trepalnic in še več.

V svetu nege trepalnic je predvsem priljubljen “lash lift” oz. dvig trepalnic. Jasno je tudi, zakaj – na hiter način dobimo privlačne trepalnice, ki očem dajo dodaten sijaj, brez vstavljanja umetnih podaljškov. 

Vihanje trepalnic si lahko predstavljamo kot manjši volumen za naravne trepalnice, ki je relativno enostaven za vzdrževanje in lahko izgleda zelo dobro. Poleg tega je enostavnejši od vstavljanja trajnih podaljškov in cenejši. Raziskali smo vse, kar bi vas utegnilo zanimati o tem tretmaju, s katerim bodo vaše trepalnice in oči še bolj poudarjene. 

Kaj sploh je tretma za dviganje trepalnic?  

Dvignjene in privihane trepalnice še posebej odprejo in poudarijo oči ter polepšajo pogled. Ta tretma, ki ga v salonih imenujejo “lash lift”, naredi natanko tisto, kar maskare obljubljajo in doseže to v zelo hitrem času – spremeni obliko naravnih trepalnic, zaradi česar so bolj privzdignjene in privihane od korena do konic.  

Lash lift je v bistvu kombinacija barvanja trepalnic in tako imenovanega “minivala” trepalnic, zaradi vlivanja keratina pa ostanejo nahranjene in okrepljene. 

Komu je namenjen ta tretma? 

Lash lift je neboleča keratinska nega, neagresivnega vihanja in dvigovanja trepalnic, namenjena vsem ženskam, ki ne želijo podaljševanja in želijo lep in zapeljiv pogled.

To je univerzalna lepotna nega, ki ustreza vsem, a glede na to, da spremeni obliko naravnih trepalnic, bodo od nje največ koristi dobile tiste z naravno ravnimi trepalnicami, ki bodo razliko najbolj opazile. 

Kako izgleda in koliko časa traja tretma liftinga trepalnic? 

Vihanje trepalnic traja eno uro ali manj, rezultat pa traja 6 do 8 tednov. Seveda pa je njegovo trajanje odvisno tudi od več individualnih dejavnikov, na primer od tega, ali ima oseba mastno ali suho kožo, kako hitro ji trepalnice običajno rastejo oziroma izpadajo in navsezadnje, kakšna je dnevna nega trepalnic.  

Vsaka zanesljiva kozmetičarka vam bo povedala, da je prvi korak pri vsakem uspešnem lepotnem posegu posvet. Trepalnice vsake osebe so edinstvene, zato je pomembno, da se pred tretmajem posvetujete.  

Nekatere imajo kratke, druge pa dolge trepalnice, kar je pomembno pri izbiri različnih velikosti blazinic in kodrov. Sam proces vihanja se prične tako, da se trepalnice najprej očistijo in razmastijo, nato pa se na spodnje trepalnice nalepi zaščita, ki preprečuje kodranje. Na zgornjo veko nalepijo silikonsko “blazinico” in trepalnice premažejo z nežnim lepilom, ki je topno v vodi in ga enostavno odstranijo – tako da ostanejo privihane na blazinici. 

Foto: Unsplash

Drugi korak pa je sam proces permanentnega vihanja, ko kozmetičarka na koren trepalnic nanese pripravek za kodranje – aktivator. Pripravek nekaj časa stoji, nato pa ga odstrani z vatirano palčko in nanese drug pripravek, tako imenovan fiksir, ki ga prav tako pusti nekaj časa, da se trepalnice učvrstijo.  

Kot zadnji korak pride barvanje, da trepalnice pridejo še bolj do izraza, barvo pa nanesejo tudi na spodnje trepalnice. Ko stoji še nekaj minut, se očisti in zgornja blazinica se odstrani. Nato oči očistijo ostankov lepila ali barve in nanesejo negovalni preparat za trepalnice s keratinom. 

Kako se obnašati po tretmaju? 

Trepalnic po tretmaju ne smemo zmočiti 24 ur, zato se je treba izogibati umivanju z vodo ali čistilnimi sredstvi za obraz. Izogibajte se tudi savnam in solarijem ter vihanju trepalnic s kodralnikom, prav tako prvi dan ni priporočljiva uporaba maskare.  

Za nadaljnje vzdrževanje je tako kot običajno dobro uporabljati olje za rehidracijo trepalnic, najbolje pa je izbrati olje rožmarina, za katerega je znano, da pomaga pri rasti las. 

Kakšna je cena? 

In končno, kar vse najbolj zanima – cena. Cena, tako kot pri vseh kozmetičnih tretmajih, ni odvisna samo od salona, ampak tudi od mesta, kamor gremo na tretma. V Ljubljani boste po vsej verjetnosti za tretma zapravile kakšen evro več. Prav tako je cena tretmaja odvisna od tega, ali so trepalnice obarvane ali ne, kar ni obvezno. Cena samega postopka brez barvanja se običajno giblje med 30 in 40 evrov. 

Prispevek je bil objavljen na miss7.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close