Kako nositi črtaste kose?

22. november 2023

Kako nositi črtaste kose?

22. november 2023
Foto: Instagram @julielapiparis

Črte vedno povezujemo z šik Parižankami in tudi zahvaljujoč njim so vzorec, ki ne gre nikoli iz mode. In letos je še posebej moderen: v obliki klasičnih jopic in puloverjev.

Črte so sicer vedno rezervirane za poletje, a letos so zavzele tudi jesen. Črte so tudi sicer eden od vzorcev, ki jih spremlja slab glas, češ, da lahko razširijo našo postavo, a s pravo opravo in nekaj dobrimi nasveti nam lahko prav laskajo.

Poleg tega lahko premišljeno izbran črtast kos še tako dolgočasno opravo dvigne na novo raven.

Foto: Instagram @fleurraffan

Najpomembneje je poznavanje lastnega telesa ter krojev, ki nam najbolj pristajajo, nato pa črtaste kose pametno kombiniramo s preostankom outfita in modnih dodatkov.

Foto: Instagram @marvaldel
Foto: Instagram @roseandmusc
Foto: Instagram @mariakragmann

Mi smo se letos povsem zaljubili v črtaste jopice in puloverje s črno-belo kombinacijo, saj s tem ustvarimo akromatski videz, ki mu ta vzorec daje dinamiko. Za pridih razkošja jih kombinirajte z nevtralnimi toni, kot sta siva in bež, ter opaznejšim nakitom.

Foto: Instagram @mariakragmann

Pazite na ravnovesje

S črtami ravnajte natanko tako kot z vsemi drugimi vzorci – naj samo poudarijo določen kos v celotnem outfitu, nikakor pa ne sme prevladovati. Če boste torej oblekli črtasto jopico ali pulover, ju kombinirajte z enobarvnimi hlačami ali krilom ter z nevtralnimi in minimalističnimi barvami in kosi.

Foto: Instagram @emitaz
Foto: Instagram @dianaritasilva

Podite pozorni na potek in debelino črt

Črte lahko razširijo ali poudarijo dele telesa, ki jih sami ne želimo poudariti, vendar lahko to obrnete v svojo korist. Navpične črte denimo pomagajo optično podaljšati telo (in ga narediti tudi bolj vitkega), medtem ko nas lahko vodoravno razširijo.

In še to: bolj, kot so črte širše, večji poudarek bo na njih, zato boste optično videti širši. Ravno nasprotni učinek pa povzročajo tanjše črte, ki vas naredijo vitkejše.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close