5 trikov za povečanje vaše garderobne omare

04. november 2023

5 trikov za povečanje vaše garderobne omare

04. november 2023
Foto: Instagram @leoniehanne

5 trikov za povečanje vaše garderobne omare

04. november 2023
Foto: Profimedia

Ne le, da bo na videz lepša, hitreje boste našli prave modne kombinacije in se rešili stresa zaradi nereda in prenatrpanosti.

Vsakič, ko se odločimo, da je čas za pospravljanje naše garderobne omare, že vnaprej vemo, da je to velik projekt. Vzame nam kar nekaj časa, predvsem pa živcev. Če še niste zamenjali poletne in zimske garderobe, nikar ne odlašajte, saj so nizke temperature praktično pred vrati. Da vam bo to uspelo čim prej in veliko lažje kot sicer, smo poiskali smo 5 metod, ki vam bodo v pomoč pri organizaciji vaše garderobne omare.

Stran od oči, stran od misli

Kako preverite, ali boste oblačila sploh še nosili ali ne? Kose, ki jih nosite najmanj, pospravite v vrečo ali škatlo ter jo pospravite nekam, kjer očem ne bodo vidni. Če se na ta oblačila kmalu spomnite ali ga celo oblečete, ga lahko pospravite nazaj v omaro. Če se na oblačila spomnite čez nekaj mesecev ali celo več kot leto dni, vam predlagamo, da se jih znebite za vedno.

Foto: Instagram @leoniehanne

Prva pomoč s pentljo

V omari na drog za obešalnike zavežite pentljo in vsa oblačila premaknite na eno stran pentlje. Vsako oblačilo, ki ga oblečete, obesite nazaj na prazno stran droga. Kmalu vam bo zelo jasno, katera oblačila nosite pogosto, katera pa nikoli, ker bodo ostala na drugi strani pentlje.

Omejeno število obešalnikov

Ta metoda je nekoliko bolj drastična in najbrž ne bo primerna za vse. Če resnično želite zmanjšati kose oblačil, omejite število obešalnikov. Ko vam bo zmanjkalo obešalnikov, zavrzite oz. podarite oblačila, ki jih niste nosili in si tako naredite prostor za nova.

Foto: Instagram @leoniehanne

Tega ne naredite dokler oblačila ne oblečete

Ko se vrnete domov po nakupovanju, pustite etikete na oblačilih toliko časa, dokler dejansko kosa ne boste oblekli. Če je preteklo nekaj tednov ali celo mesecev, na oblačilih pa še vedno visi etiketa, je mogoče pravi čas, da jih podarite komu drugemu. Nakupujte le oblačila, ki jih dejansko potrebujete in jih lahko kombinirate s kosi v omari, nikar ne podlezite nizkim cenam in mamljivim ponudbam.

En kos noter, en kos ven

Vsakič, ko kupite en nov kos, se znebite (vsaj) enega starega. Nova obleka bo tako nadomestila staro, ki je že nekaj časa niste nosili in tako naprej. To je zelo učinkovita metoda, če ne želite imeti prenatrpane omare. Ne pozabite iz omare odstraniti vsa poškodovana oblačila, četudi si vsakič rečete, da za doma je še dobro. To je namreč le slab izgovor, da kopičite stara oblačila in jih ne zavržete.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close