Odličen trik, kako boste v svoji omari vedno našli kaj “pametnega”

25. oktober 2022

Odličen trik, kako boste v svoji omari vedno našli kaj “pametnega”

25. oktober 2022
Foto: Profimedia

Priznana vplivnica je delila zanimiv trik, ki bo poskrbel, da v vaši omari ne bo kosa, ki ga ne bi oblekli.

V zadnjih letih je postala močno priljubljena metoda pospravljanja, ki jo je skreirala Japonka Marie Kondo. Ta je že pred več kot desetimi leti začela izdajati knjige o umetnosti pospravljanja, v katerih glavni poudarek daje temu, da se znebimo vseh stvari, ki ne “prižgejo iskrice” in obdržimo le tiste, ob katerih občutimo veselje.

Marie to metodo priporoča za različna področja – od pospravljanja doma in vseh prostorov v njem, kot tudi do urejanja knjig, ličil, pribora in tudi omare ter oblek v njej. Za vse to velja enak koncept: če stvar ne “prižge iskrice”, se je znebite.

A znana vplivnica Emelie Lindmark (@emitaz) ima malce drugačen pristop, ki ni tako “strog”.

Poiščite si škatlo …

Emelie je na vprašanje ene od sledilk, ki jo je zanimalo, kaj ona stori s kosom, ki več ne prižge iskrice, odgovorila:

“Na vrhu omare imam vedno pripravljeno eno škatlo, v katero zlagam vse te stvari (ki ne prižgejo iskrice, op. p.). Na vsaka dva meseca jo odprem in pogledam, če za kakšno obžalujem, da sem jo dala notri, sicer pa jo doniram, podarim prijatelju ali pa prodam na spletu.”

Foto: Instagram @emitaz

Gre za malce bolj omiljen in premišljen pristop, saj so se nekateri pri Kondo metodi v tistem zagonu pospravljanja in “urejanja svojega življenja” začeli nepremišljeno odpovedovati stvarem. Nemalokrat pa se je ravno čez kak mesec ali dva zgodilo, da so obžalovali svojo impulzivnost.

Emeliejina metoda se nam zato zdi veliko bolj trajnostna.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close