7 preprostih korakov do urejene garderobne omare

18. marec 2022

7 preprostih korakov do urejene garderobne omare

18. marec 2022
Foto: Unsplash

Gotovo kdaj odprete svojo omaro in si zaželite, da bi imeli osebnega pomočnika, ki bi urejal vaš nered. Nekoga, ki ne bi preprosto zaprl omare in se pretvarjal, da v njej ni razmetanih oblačil, ki vam dajejo občutek, da nimate ničesar za obleči. 

To so preprosti triki za urejeno omaro, ki bodo omogočili hitrejše iskanje popolne oprave in vam dali občutek, da je vaše življenje tako urejeno kot vaša garderobna omara. 

1. Vrzite stran vse, kar vam ni več všeč

To je za številne največja muka – pregled oblačil in odločanje o tem, katera majica ostane in kaj vse bo šlo za humano. Če nekih hlač niste nosili že leta, ali se pretvarjate, da vam bo obleka, ki ste jo pred časom kupili prek spleta, nenadoma prav, ju hitro odložite na kup, od katerega se boste ločili.

Obleke lahko podarite v dobrodelne namene ali pa jih ponudite kolegom, ki bi jih kos oblačila morda zanimal. Prodate pa jih lahko tudi prek spleta. 

2. Razmišljajte vertikalno

Poglejte, kakšna je vaša omara. Je visoka in ozka? Investirate lahko v ročaj, ki ga namestite nižje v omari in tako pridobite dodaten prostor za obešalnike, na katere lahko obesite stvari, ki so krajše – krila, torbice in podobno. Na tla omare lahko postavite tudi praktične škatle, v katere lahko zložite majice, hlače, nogavice.

Še bolj praktično je, če so škatle ali manjša omarica na koleščkih, saj jo lahko enostavno zapeljete iz omare. 

Foto: Pexels

3. Uporabite prostor na omari

Če vaša omara ne zapolnjuje prostora vse do stropa oziroma ni previsoka, lahko nanjo postavite škatle, v katerih so oblačila za posebne priložnosti, klobuki in podobno. V primeru, da prostora ne dosežete, investirajte v manjšo lestev ali pručko.

4. Tanki obešalniki namesto debelih lesenih

Morda še niste slišali, toda obstajajo ekstra tanki obešalniki, namenjeni temu, da zavzamejo čim manj prostora. Čeprav se zdi, da gre za malenkost, pa je razlika lahko precej velika. 

Foto: Unsplash

5. Tudi vrata omare so praktična 

Nanje lahko pritrdite kavelj, na katerega lahko obesite kopalne plašče, jopice, kravate ali pa drobnarije, za katere ne veste, kam bi jih dali. 

6. Obesite svoje modne dodatke

Sončna očala, pasovi, veliki kosi nakita, šali, torbice … najlažje jih je odložiti nekam in jih pustiti, da ležijo tam, dokler se zopet ne spomnite nanje. Namesto tega jih obesite na primerno mesto v omari ali pa investirajte v stojalo za nakit, ki ga lahko obesite na steno. 

Foto: Unsplash

7. Premislite o stojalih

Morda je vaša omara kljub temu, da ste se znebili oblačil, kupili dodatne obešalnike in škatle ter obesili svoj nakit, še vedno premajhna in prenatrpana. Zato svetujemo, da premislite o samostoječem stojalu za oblačila, na katere obesite sezonska oblačila, ki jih največ nosite.

Soba bo dobila videz trgovine z oblačili, ki vam bodo hitro pri roki, morebitna zmeda v omari pa vas ne bo več zamorila vsako jutro. 

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close