3 nasveti, kako biti bolj organizirani

23. september 2023

3 nasveti, kako biti bolj organizirani

23. september 2023
Foto: Instagram @mirenalos

3 nasveti, kako biti bolj organizirani

23. september 2023
Foto: Instagram @mirenalos

Hiter tempo od nas zahteva organiziranost na vsakem področju življenja. A mnogim se zatakne že pri osnovnih pravilih. Razkrivamo, katerih.

Pišite, pišite!

Star pregovor pravi, da pametni pišejo! Prvo pravilo organiziranosti je to, da si vse obveznosti, tudi najmanjše, zapišete na eno mesto. Tako je dobro imeti pri sebi vedno beležko in pisalo. Priporočamo tudi aplikacije, ki vaš dan uredijo. Če naredite korak dlje, si različne vrste obveznosti obarvajte z različnimi barvami. Pol težave je že rešeno!

Foto: Canva

Ne odlašajte!

Četrtkov večer pod toplo odejo in televizijskim ekranom se sliši veliko bolj mikavno kot delo za mizo. Z odlašanjem pa se zmeda samo povečuje, saj se obveznosti kopičijo. Naredite si uslugo in se dela lotite prej. Če pa je dan res len, naredite vsaj polovico dela. Prej se lotite, veliko lažje vam bo kasneje.

Foto: Pexels

Naredite si seznam prioritet!

Seznam vam ne bo vzel veliko časa, vendar bo naredil opazno razliko. Ljudje si pogosto zadamo preveč nalog za 24 ur in nato v stresu žongliramo obveznosti. Kaj so vaše prioritete? Poleg službe in starševstva vam ni treba voditi treh starševskih zborov in knjižnega kluba. Morda bo težko, vendar stvari, ki so zadnje na seznamu premestite višje ali pa jih izbrišite. S seznamom prioritet boste vedeli za katere prioritete delate.

Foto: Unsplash

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close