Kako pogosto je RES potrebno prati modrčke?

21. avgust 2022

Kako pogosto je RES potrebno prati modrčke?

21. avgust 2022
Foto: IMAXtree

Pranje modrčkov. Večno vprašanje, ki nima enega odgovora, oziroma se ti razlikujejo od ženske do ženske. A kaj je v resnici najboljše za ta delikaten del spodnjega perila?

Vsaka ženska sama zase sicer najbolje ve, kdaj in kako prati svoje modrčke, a znamke ženskega spodnjega perila so si enotne: prati jih je treba na roke in ne prepogosto.

To pomeni, da modrčka po vsakem nošenju ne bo treba oprati, po vsakem drugem ali vsaj tretjem pa bo že čas za to, sploh če ste ga vsakič nosili po več kot deset ur. V tem primeru se bo namreč prepojil z olji iz kože in dezodorantom.

Foto: Unsplash

Presenetljiv pripomoček, ki olajša pranje

Pralni stroj ni najboljši za pranje modrčkov, če pa se vseeno odločate za to, je najbolje uporabiti čim bolj nežen detergent, perite pri najnižji možni temperaturi in po možnosti brez centrifuge.

A najprimernejši način pranja modrčka je na roke, pri čemer pa vam lahko pripomoček, ki ga morda že imate doma, bistveno olajša delo.

Govorimo o sušilniku za solato!

Posodo napolnite s hladno vodo in dodajte nekaj kapljic tekočega detergenta. Modrčke z zapetimi zaponkami položite v vodo, nato pa jih v vrtincu sušilnika nekajkrat zavrtite. Za tem jih pustite namakati približno deset minut, potem pa nežno podrgnite po delu pod pazduhahami in hrbtnem traku.

Za konec jih sperite v hladni, čisti vodi in položite na čisto brisačo, da se posušijo.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close