Uredništvo / 23. januar 2024

Kako pravilno izbrati moško obleko?

Glede na to, da je sezona maturantskih plesov, valet ter porok pred nami, vam ponujamo nekaj nasvetov za oblačenje fantov – maturantov in njihovih očetov.

Že nekaj sezon se za mlajše moške pojavljajo obleke precej ozkega kroja z ozko tejliranimi suknjiči, ti imajo ozke, dolge reverje in se običajno zapenjajo z dvema gumboma. Hlače oblek so ozke in lahko zalikane na rob.

Zadnja leta je najpopularnejša dolžina do gležnjev, torej krajše, kot smo jih običajno vajeni. A pozor, tak model obleke si lahko privoščijo vitki moški. Če je moški močnejše postave, naj raje izbere obleko klasičnega kroja in klasične dolžine hlač, kjer hlačnica sega do tal, kadar moški stoji v hlačah brez obutih čevljev.

K maturantski obleki spada lepa srajca, običajno v beli ali svetlih barvah, ter (ozka) kravata. Lahko pa se poseže tudi po klasičnem enobarvnem T-shirtu, ki doda videzu sproščenost.

Določeni moški si izberejo tudi metuljček, ki lahko v izbrani kombinaciji dobro ‘uspe’, če se celoten stajling sklada s slogom in osebnostjo moškega.

Izberemo tudi lepe, tanke nogavice in usnjene čevlje z vezalkami, ter čim tanjšim podplatom. Lahko pa kombiniramo tudi bele usnjene teniske za malce bolj ležeren videz.

Avtor
Piše

Uredništvo

New Report

Close