Kako prepoznati ponarejeno torbico?

17. december 2023

Kako prepoznati ponarejeno torbico?

17. december 2023
Foto: Spotlight/Launchmetrics

Kako prepoznati ponarejeno torbico?

17. december 2023
Foto: Spotlight/Launchmetrics

Ko se odločite za nakup, vedno dobro preglejte torbico.

Če ste slučajno prišle do zajetnega kupčka denarja in se želite pocrkljati z dizajnersko mojstrovino, previdnost ni odveč. Zadnje, kar si želite je, da za svoj privarčevani denar dobite v roke ponaredek. Kar pa na žalost niti ni redkost.

V poplavi ponaredkov, ki so danes že tako dobri, da jih s prostim očesom ne morete prepoznati, je dobro biti informiran o tem, kako ločiti original od ponaredka. Še posebej to pride prav ženskam, ki si samo enkrat v življenju kupijo “večno” torbico. Veliko se jih poslužuje nakupovanja preko spleta, kjer morate biti še posebej pozorno. Če je le mogoče, se odpravite v licenčno trgovino, kjer ni dvoma o tem, da je torbica original.

Foto: Instagram @chiaraferragni

Če imate možnost, torbico potipajte, povonjajte in jo poskusite začutiti. Če je iz pravega usnja, bo tako tudi dišala. Površina torbice mora biti gladka. Brez kakršnih koli izboklin, oziroma nepravilnosti.

Vsi trdni deli torbice, kot so zaponke, zakovice in zadrge, morajo biti težki in masivni. Poizkusite, če se zadrge odpirajo z lahkoto. Tudi zadrge imajo običajno na spodnji strani graviran logotip proizvajalca. Logo mora biti dobro viden in lahko berljiv.

Foto: Instagram @leoniehanne

Dobro se poučite o dizajnerskih logotipih. Na primer pri Chanelu je črka C tipično zelo okrogla, črka E pa ima spodnjo črtico daljšo od zgornje.

Serijska številka torbice ni nikakršno zagotovilo, da je torbica original. Ponarejevalci jih velikokrat odstranijo z originalov in jih priložijo ponaredkom. Pri tem bodite še posebej pozorne.

Foto: Instagram @leoniehanne

In nenazadnje šivi. Oblikovalci torbice šivajo ročno, vsi šivi pa so popolni in v ravni liniji. Tudi število šivov na določeni površini je pokazatelj pristnosti torbice. Chanelova torbica 2.55 ima v kvadratku točno 11 šivov.

Ko se odločite za nakup, vedno dobro preglejte torbico. Pozanimajte se in pobrskajte po internetu. Na različnih internetnih kanalih obstaja tudi veliko videoposnetkov, ki nazorno kažejo razlike med originali in ponaredki. Naredite svojo raziskavo in šele, ko ste prepričani, da je torbica original, se odločite za nakup.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close