Kako ugotovimo, da uporabljamo napačno kremo za obraz?

02. maj 2024

Kako ugotovimo, da uporabljamo napačno kremo za obraz?

02. maj 2024
Foto: Instagram @emmaaurora

Kako ugotovimo, da uporabljamo napačno kremo za obraz?

02. maj 2024
Foto: Instagram @emmaaurora

To je 5 znakov, ki sporočajo, da morate zamenjati kremo.

Vlažilna krema za obraz je osnovni izdelek, ki bi ga morali uporabljati prav vsi. Tako kot pri drugih izdelkih je tudi vlažilno kremo, ki nam v popolnosti ustreza, težko najti.

Za začetek morate poznati svojo kožo in izbrati kremo, ki ji najbolj ustreza. Vendar pa se kljub poznavanju tipa kože lahko zgodi, da vam določena krema iz čisto drugih razlogov preprosto ne ustreza.

Da je čas za zamenjavo, vam je lahko v pomoč spodnjih 5 znakov.

Foto: Instagram @camillapihl

Mejkap ni nikoli brezhiben

Če vam mejkap čez dan vedno ‘razpade’, je verjetno glavni krivec prav napačna vlažilna krema (največkrat pretežka za vaš tip kože). Kremo zamenjajte za lažjo, ali pa se rajši odločite za uporabo losjona za obraz.

Pojav mozoljčkov

Mozolji, akne in drugi nezaželeni pojavi na obrazu so lahko znak, da ste izbrali napačno kremo za obraz. Svetujemo vam, da poskusite kremo, ki ne vsebuje olj in ni namenjena mešani ali mastni koži.

Koža je na pogled vedno videti suha

Če je vaša koža kljub vsakodnevni uporabi vlažilne kreme še vedno suha, morate razmišljati o zamenjavi kreme in izbrati tako, ki vsebuje hialuronsko kislino. Odveč ne bo niti piling, ki si ga privoščite dvakrat na teden.

Foto: Instagram @shanigrimmond

Pojav drobnih belih pik okoli oči

Ste kdaj okoli oči opazili tiste drobne bele pike, ki jih je nemogoče odstraniti? Imenujejo se milije (majhne izbokline, ki se pojavljajo pod zgornjim slojem kože na vekah, okoli oči in nosu ter na bradi in licih) in so znak, da verjetno uporabljate pretežko kremo za svoj tip kože. Obisk dermatologa in menjava kreme lahko izboljšata stanje.

Vsekakor pa je pri vsakem ekstremnem stanju (izrazite akne in mozolji), ki jasno nakazuje, da je potrebna drugačna nega kože, potrebno razmisliti o obisku dermatologa.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close