Tako najbolj učinkovito prekrijete mozolje in akne

31. januar 2024

Tako najbolj učinkovito prekrijete mozolje in akne

31. januar 2024
Foto: Spotlight/Launchmetrics

Ni človeka, ki se mu ne bi vsaj enkrat v življenju pojavil mozolj na obrazu. Za precej ljudi je to vsakdanji scenarij, ki mu sledi težka borba pri njihovem prekrivanju. Svetujemo, kako lahko to najučinkoviteje storite.

Ne glede na to, koliko pozornosti namenjate negi kože, ali ste nagnjeni k nastanku aken in mozoljev, se nam ti pojavijo vedno v najbolj neprimernem trenutku. No, saj za nastanek mozolja ni primernega časa. Obstajajo pa na srečo različna ličila, s katerimi jih lahko prekrijemo. Čeprav je ta del ličenja vse prej kot glamurozen, pa so ti napotki za prekrivanje nepogrešljivi.

Skrivnost brezhibne polti so dobra podlaga in ustrezni izdelki, ki jih morate na obraz nanesti v pravilnem vrstnem redu. Tisti, ki se spopadate z mozolji in aknami, veste, o čem govorimo. Mozolji so namreč prav tako nadležni, ko govorimo o njihovem prekrivanju kot v prvi vrsti preprečevanju nastanka.

Foto: Instagram @michellesalasb

6 najboljših nasvetov za prekrivanje

In ker pri roki doma nimamo vizažistov (vsaj večina), se moramo s temi vizualnimi (in hkrati bolečimi) nadlogami spopasti same. Kako?

Beli mozoljčki

Za prekrivanje belih mozoljčkov, ki še niso zreli, uporabite goste korektorje, saj bodo gladke teksture `zlezle` z mozolja. Potapkajte s čopičem namočenim v podlago v prahu. Če mozolja vseeno ne morete prekriti, vizažistka Mally Rancal predlaga, da ga (če je na takšnem mestu) s črnim črtalom spremeni v kožno znamenje.

Podkožni cistični mozolji

Da bi te otekle in brezglave pošasti čim bolje skrili, morate začeti z obkladki. Ledeni bodo pomirili bolečino, topli (ne prevroči) pa uničili bakterije. Izogibajte se popolnoma prekrivnim podlagam in namesto tega uporabite kombinacijo obarvane vlažilne kreme in lahkega korektorja. Zakaj? Veliki mozolj boste težko prekrili in lahko zaradi težkih tekstur deluje še večji. Še en trik je preusmeritev pozornosti. Obarvajte ustnice z živahnimi odtenki ali si naredite opazen smoky eyes videz.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Črni ogrci

Teh ne boste pregnali z enim zamahom, zato si morate vzeti dovolj časa. Najprej nanesite tekočo podlago in nato še korektor v podobni barvi, na koncu pa puder v prahu. Če so še vedno vidni, vzemite tanek čopič in jih natančno dodatno prekrijte s svetlejšim korektorjem.

Izredno rdeči mozolji

Rdečico izničite z zeleno podlago za ličenje ali zelenim korektorjem, ki ga nanesete neposredno na mozolj. Čez nanesite korektor na rumeni osnovi in po zunanjih robovih premažite, da se prikrito območje zlije z zdravo kožo, ki ga obdaja. Nanesite tanek sloj podlage za obraz, saj bodo težke podlage ustvarile neprivlačen videz že tako razdraženega mozolja.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Temni madeži

Mnogokrat mozolji, še največkrat pa akne, pustijo na koži opazne temne madeže v rjavih odtenkih. Te lahko enostavno prekrijete z malce bolj prekrivno tekočo podlago in svetlejšim korektorjem. Za odpravljanje madežev se raje osredotočite na negovalne izdelke s osvetljevalnim učinkom in se izogibajte sončnim žarkom.

Razdraženi mozolji

Čeprav veste, da tega ne smete početi, se mnogi izmed vas z rokami nenehno dotikate mozoljev, se praskate in stiskate. Posledično na mozolj vnesete dodatne bakterije, ki lahko povzročijo dodatno okužbo. Nujno na tak prizadet mozolj nanesite antibiotično mazilo, po potrebi pa celo obiščite dermatologa, da vam predpiše antibiotik. Takšen mozolj boste težko prekrili in to niti ni pametno, saj lahko ličila povzročijo dodatno okužbo ali upočasnijo celjenje. Počakajte, da se mozolj povsem posuši, preden ga prekrijete s korektorjem v odtenku vaše kože.

Ličenje korak za korakom

Enega od najboljših video vodičev je že pred leti pripravila popularna lepotna vlogerka in ustanoviteljica svoje lepotne znamke Dezi Skin Desi Perkins. Spodaj si lahko ogledate, kako je s pomočjo ličil prekrila mozolje in ustvarila brezhibno polt.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close