Kakšen je 3,5 milijarde vreden hotel, ki ga gradijo že 23 let?

30. oktober 2023

Kakšen je 3,5 milijarde vreden hotel, ki ga gradijo že 23 let?

30. oktober 2023
Foto: Instagram

V Las Vegasu bodo decembra odprli težko pričakovano luksuzno letovišče z igralnico, ki so ga gradili dva desetletja, končna cena pa krepko presega 3 milijarde evrov.

Hotel Fontainebleau v Las Vegasu, ki ga gradi družba Fontainebleau Development, bo imel 67 nadstropij, s čimer postaja najvišja stavba v Nevadi. Povezuje preteklost, sedanjost in prihodnost, v 3644 suitah in apartmajih se odraža veličastnost dediščine skupaj z brezčasno eleganco in razkošje z za Las Vegas značilnim interierjem.

Foto: Instagram @reviewjournal
Foto: Instagram @reviewjournal

Suite so velike od 92 kvadratnih metrov vse do najrazkošnejših penthouse apartmajev v petih najvišjih nadstropjih, ki bodo merila kar 929 kvadratnih metrov. Interier sob zaznamuje paleta modrih in srebrnih odtenkov te odtenkov koralno-rožnate barve z medeninastimi detajli. Vse razkošne nastanitve imajo obsežna okna od tal do stropa, ki ponujajo čudovit razgled na Strip.

Foto: Instagram @vegasobsessed

V luksuznem kompleksu, ki je dopolnitev luksuznemu hotelu Fontainebleau Miami Beach v Miamiju, bodo gostje lahko okušali kulinarične kombinacije v kar 36 restavracijah in barih s številnimi nagrajenimi kuharskimi mojstri, med katerimi so kuharska mojstrica Gabriela Cámara, z Michelinovo zvezdico nagrajena kuharja Masa Ito in Kevin Kim in drugi.

Foto: Instagram @reviewjournal
Foto: Instagram @vegasobsessed

Vrhunsko razkošje za petične goste

Gostje bodo med bivanjem lahko uporabljali 1300 kvadratnih metrov velik fitnes center in kar 5100 kvadratnih metrov velik spa center, ki ponuja celoten spekter naprav za izboljšanje dobrega počutja. Sprostitev v pravem pomenu besede vključuje 44 sob za tretmaje, očiščevalno solno jamo, zdravilno infrardečo savno in poživljajočo savno za dogodke, pomlajevalne salone ter senzorično sobo s skupno zdravilno vodo, povrhu vsega pa še 11 luksuznih apartmajev, ki ponujajo ekskluzivne izkušnje.

Dodatna ponudba letovišča bo na skoraj 9000 kvadratnih metrih vključevala razkošne butične trgovine na prvih dveh ravneh letovišča, ogromen bazen ter kar 14 000 kvadratnih metrov igralnih prostorov za popolno lasvegaško igralniško doživetje. Za bivanje v luksuznih suitah boste morali odšteti 4800 evrov na noč, medtem ko bo cena običajnih sob znašala okrog 280 evrov na noč.

Tarča posmeha celotnega Las Vegasa

Začetek gradnje hotela sega v leto 2007, ki pa se je zaradi recesije že prihodnje leto ustavila. Zgradba je samevala 12 let in postala tarča posmeha, zaradi česar so mnogi dvomili, da bo sploh kadarkoli dokončana. Tik pred pandemijo in s pomočjo novih partnerjev je družbi le uspelo oživiti projekt in leta 2021 so pričeli z nadaljevanjem gradnje.

Foto: Instagram @reviewjournal

Fontainebleau Las Vegas se razprostira na 10 hektarjih na severnem koncu živahnega Las Vegas Stripa. V mestu, ki nikoli ne spi, bodo lahko gostje hotela uživali tudi v bogatem zabavnem programu, saj hotel ponuja avditorij s 3600 sedeži. Za silvestrovo ga bo s svojim nastopom odprl pop zvezdnik Post Malone.

Foto: Instagram @emmalambert_notjusttravel
Foto: Instagram @emmalambert_notjusttravel
Foto: Instagram @emmalambert_notjusttravel

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close