Počitnice v tem hotelu so res nekaj posebnega

24. september 2023

Počitnice v tem hotelu so res nekaj posebnega

24. september 2023
Foto: Instagram @belmondmaroma

Počitnice v tem hotelu so res nekaj posebnega

24. september 2023
Foto: Instagram @belmondmaroma

Sanjsko luksuzno zatočišče v Mehiki navdušuje s sodobnim tropskim interierjem, kulinaričnimi okusi priznanega kuharskega mojstra ter holistični wellness s številnimi zdravilnimi obredi.

Na riviero Maya se je vrnil znameniti Hotel Maroma, ki se nahaja med 200 hektarji bujne tropske džungle in osamljenim belim peskom mehiške karibske obale. Prenovljena podoba, ki so jo skrbno načrtovali v skladu z majevskim dizajnom, tradicijami in kulturo, ima zdaj 72 sob, suit in vil, opremljenih z mešanico lokalnih materialov, obrtniških vzorcev in tradicionalne obrti.

Gostom so za okušanje kulinaričnih dobrot na voljo štiri restavracije, vključno z novo gastronomsko restavracijo Woodend by Curtis Stone priznanega kuharskega mojstra z Michelinovo zvezdico ter restavracijo Casa Mayor v Mehiki rojenega izvršnega kuharja Daniela Camacha, kjer so v ospredju pristne lokalne jedi.

Foto: Instagram @belmondmaroma

Magičnost in pomen prave relaksacije na počitnikovanju pooseblja biofilni spa Maroma Spa by Guerlain. Holistični wellness s širokim izborom tretmajev, osredotočenih na naravo, in poglobljenimi doživetji vključuje lekarno in Meliponarij, kjer domuje spoštovana čebela Melipona.

Dizajn, ki časti mehiško dediščino in natančno ročno delo

Za prefinjen videz hotela je poskrbel oblikovalski studio Tara Bernerd & Partners. Večina pohištva in predmetov je bilo ročno izdelanih v Mehiki. Lokalni obrtniki sov sodelovanju z oblikovalskim studiem izdelali več kot 700.000 ročno poslikanih glinenih ploščic Jalisco za sobe, izdelali preproge, tkane iz konoplji podobnega materiala, pridobljenega iz posebnih vrst rastline agave ter na primer ustvaril škatle s senčili, v katerih so prikazane domače botanične rastline.

Foto: Instagram @belmondmaroma
Foto: Instagram @belmondmaroma

Četudi je hotel namenjen gostom z debelejšo denarnico (nočitev v osnovni sobi stane od 1.000 evrov dalje) pa so želeli ustvariti sproščen in lahkoten občutek bivanja, brez pretiranega sterilnega luksuza. Sproščena stanovanjska zasnova goste spodbuja, da se pretakajo med javnimi prostori, odkrivajo intimne, odmaknjene kotičke.

Foto: Instagram @belmondmaroma

Ob pogledu na notranjost prostorov ne moremo mimo izvrstnih podrobnostih, kot so ročno tkani tekstil iz Oaxace, tradicionalne glazirane talne ploščice Saltillo iz Guadalajare, tradicionalna vrata iz Jukatana, izdelana iz težkih lesenih okvirjev, in lestenci izdelani iz školjk po navdihu majevskega nakita. Krive linije, organske oblike in prostrani pogledi na Karibsko morje vzbujajo občutek povezanosti z naravo.

Med 72 sobami, suitami in vilami, ki imajo čudovit pogled na ocean, se nahajajo trije bazeni s ploščicami, ročno izdelanimi iz vulkanskega kamna, nekatere vile pa imajo še zasebne bazene in vrtove.

Foto: Instagram @belmondmaroma

Regionalni okusi v moderni izvedbi

Belmond je v sodelovanju s kuharjem z Michelinovo zvezdico in vrhunskim gostincem Curtisom Stonom predstavil restavracijo Woodend by Curtis Stone, ki predstavlja praznovanje povezave med morjem in džunglo. Ponuja sezonske jedi, ki jih navdihujejo kmetje in ribiči, katerih sestavine so srce in duša lokalnih jedi, pripravljenih na odprtem ognju.

Foto: Instagram @belmondmaroma

V restavraciji Casa Mayor, kjer jedi ustvarja chef Camacho, uporabljajo kar 90 odstotkov lokalnih sestavin in spodbujajo trajnostno ribištvo in ribogojstvo. Gostje lahko pričakujejo ustvarjalne, barvite jedi, od stolpov z morskimi sadeži in michoacanskih corundas do birrie v slogu Jalisca in čokoladne torte z oaxacanskim črnim mole, začinjene s hišnim mezcalom. Podpisani koktajli temeljijo na lokalnih sestavinah, kot so chile xkatik, habanero in kisla pomaranča.

Za večerno zabavo skrbi bar Bambuco, kjer lahko odkrivate koktajle, ki pripovedujejo zgodbo o mehiških državah, na plaži pa lahko koktajle srkate v baru Freddy’s .Vsak sedež v baru ima pogled na morje, oblikovan pa je v skladu z lepoto okolice, ki zajemajo motive inkrustiranih kamenčkov, tkaninei lokalnega izvora ter tropske odtenke zelene in oranžne barve.

Foto: Instagram @belmondmaroma

Sveti obredi in zdravilne vibracije

Maroma ni mesto, kjer je na prvem mestu zabava in razvrat, ampak zatočišče za sproščanje in odkrivanje samega sebe. Wellness temelji na načelih narave in vitalnosti je prvi Guerlainov Spa v Latinski Ameriki, tempelj za pomlajevanje in kraj globoke duhovnosti.

Zdravilne obrede navdihujejo štirje elementi narave (ogenj, voda, zemlja in zrak), starodavne prakse in sveta čebela Melipona, ki so jo Maji več kot 3000 let častili kot simbol duhovne resonance. Značilen tretma bo Bee Healing Ritual, tretma na osnovi medu, znan po svoji učinkoviti zdravilni moči, ki temelji na Guerlainovi kolekciji Abeille Royale.

Foto: Instagram @belmondmaroma
Foto: Instagram @belmondmaroma

Za boljše počutje in zdravje je na voljo kopica celostnih doživetij, vključno z obredom s frekvenco brenčanja čebel in zdravilnimi vibracijami zvočne terapije, ki spodbujajo možgane, uravnovešajo energijo in spodbujajo povezanost z naravo.

Jutranja meditacija, obred Temazcal in masaža s konstelacijami ter vsakodnevne delavnice meditacije, gibanja in joge ter lastna lekarna, v kateri se lahko gostje naučijo prepoznati zelišča v naravi, jih razvrstiti ter pripraviti in vključiti v zdravilne terapije, poskrbijo za razvajanje telesa in duha.

Foto: Instagram @belmondmaroma

Spektakularna kulisa za nepozabne dogodivščine

Družba Belmond, ki ima v lasti hotel Maroma, je zavezana tako dobrim delom, dobrodelnim organizacijam kot tudi trajnosti. Hotel že dolgo sodeluje z lokalnimi organizacijami kot sta Fundación Selva Maya in Mayahuum za zaščito ogrožene čebele Melipona. V sklopu programa EarthCheck, vodilne svetovne znanstvene certifikacijske in svetovalne skupine za primerjalno ocenjevanje potovanj in turizma, rešuje sadike regionalnih rastlin, pomaga ohraniti endemične vrste ptic, ki jim grozi izumrtje, kot ponuja svetišče za želve ter pomaga pri spuščanju mladih želv v ocean.

Da nikoli ne boste hoteli oditi, skrbijo s čarobnimi praznovanji na številnih notranjih in zunanjih prizoriščih. Na obalah s palmami, v dišečih vrtovih, mirnih bazenih in bujni džungli ne manjka spektakularnih prostorov za dogodke, ki jih navdihujejo Maji.

Foto: Instagram @belmondmaroma

Če bi si želeli hotel samo zase, ponujajo najem letovišča za do 200 gostov. Dolgčas vam nedvomno ne bi bilo, saj se lahko udeležite vrsto zasebnih dejavnosti, ki jih je mogoče popolnoma prilagoditi vsakemu trenutku, vključno z izbranimi gastronomskimi doživetji, tradicionalnim družinskim žarom na plaži, zasebnimi degustacijami vin in tekile ter vodnimi športi.

Vas mika, da bi pričeli pakirati? Ne veselite se prehitro, saj boste morali za potovanje na polotok Jukatana in bivanje v tem odličnem hotelu odšteti več tisoč evrov.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close