Kanye West dolguje 400 tisoč dolarjev za izposojena oblačila

08. julij 2022

Kanye West dolguje 400 tisoč dolarjev za izposojena oblačila

08. julij 2022
Foto: Profimedia

V izposojevalnici prestižnih modnih oblačil pravijo, da Ye ni vrnil več kot ducat pregrešno dragih modnih kosov in zanje ni želel plačati.

V življenju Kanyeja Westa nikoli ne zmanjka drame. Raperja zdaj toži podjetje za izposojo luksuznih modnih oblačil, ki trdi, da jim dolguje na stotine tisoče dolarjev neplačanih honorarjev in da v celoti ni vrnil več kot ducat “redkih, cenjenih kosov”.

V pritožbi modnega arhiva Davida Casavanteja, ki se predstavlja kot “zasebna zbirka najbolj redkih in najbolj zaželenih oblačil na svetu”, je zapisano, da je Kanye leta 2020 preprosto nehal plačevati izposojevalnino za 13 modnih kosov, ki si jih je izposodil.

Foto: Profimedia

Arhivu dolžen celo premoženje

Arhiv, pri katerem si modne kose izposojajo tudi Lady Gaga, Kim Kardashian in Tom Brady trdi, da te neplačane izposojevalnine zdaj znašajo dobrih 221 tisoč dolarjev (kar je 219 tisoč evrov) in da bo moral plačati še dodatnih 195 tisoč dolarjev (193 tisoč evrov), če so prestižni modni kosi izgubljeni.

“Ti modni kosi so izredno redki in cenjeni, zato jih je nemogoče nadomestiti. Nadomestni stroški odražajo izgubo prihodnjih najemov, možnosti izposoje, publicitete in izgubljeno vrednost za arhiv kot celoto, saj je vsak izgubljen predmet del večje zbirke, ki svojo vrednost črpa iz svoje popolnosti,” so povedali. Kanyejevi predstavniki se na tožbo še niso odzvali.

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic

New Report

Close