Kanye West: dokaz, da če si bogat, lahko počneš vse?

19. marec 2022

Kanye West: dokaz, da če si bogat, lahko počneš vse?

19. marec 2022
Foto: Charles Sykes/Invision/AP via Guliver

Znani reper in bivši mož Kim Kardashian zadnje mesece počne stvari, ki bi jih normalen človek definiral kot nevarne.

Če vsaj malo spremljate družbena omrežja in novice, ste zagotovo slišali, da se je Kim Kardashian ločila od Kanyeja Westa. Ne le to, ampak je že uradno potrdila svojo svežo zvezo s Petom Davidsonom.

In že pred meseci, ko se je začelo šušljati o tem, je Kanye s svojim obnašanjem skoraj vsak dan krasil spletne strani novic. Sprva se je začelo s sedaj že zbrisanimi objavami na Instagramu, v katerih je z velikimi črkami delil izjave svoje bivše soproge in jo obtoževal laži.

Kmalu po tem je izdal pesem z naslovom Eazy. V videospotu te pesmi, ki sicer uprizarja glinene figure, Kanye fizično obračunava s Petom. V videu Kanye Petovi figuri zaveže vrečo čez glavo in ga priveže na motor. In tudi besedilo je posvečeno Petu.

Foto: Youtube (zajem zaslona)

In ne le to, na Instagramu so se pojavljale tudi slike sporočil, ki jih je Kanye pošiljal Kim, kljub temu, da ga je prosila, da jih ne deli.

Instagram je postalo glavno orodje za Kanyeja, ki svojo bivšo soprogo in njenega novega partnerja napada že mesece. Vsaka težava, ki se v njunem življenju pojavi, pristane na Kanyejem Instagramu. V enem izmed naših prispevkov si lahko preberete o vseh Kanyejevih potezah zadnjih mesecev. Zanje se je sicer opravičil, a še isti dan nadaljeval.

In mi smo priča vsemu temu. Priča smo zasebnemu odnosu in bitki med bivšima zakoncema, kako se borita za skrbništvo nad otrokom. Ne le to, priča smo neprestanemu nadlegovanju, ki ga Kanye izvaja nad Kim.

O njegovem duševnem zdravju se je že govorilo in znano je, da je diagnosticiran z bipolarno motnjo. Vendar zanjo jemlje nobenih zdravil, kar se pozna tudi na izpadih, katerim smo priča zadnje mesece. Stori pa nihče nič.

Foto: Profimedia

Kar se dogaja Kim, je za mnoge ženske vsakdanjost

To kar se dogaja Kim, je za mnoge ženske vsakdanjost – bivši partner, ki jo neprestano nadleguje. A z vsemi mikrofoni in kamerami uperjenimi v njuno smer, se še vedno nič ne spreminja. Ker ima Kanye milijone na računu in številne pripadnike, se njegovo obnašanje le normalizira. Kar pa ustvari nevarno precedenco za običajne smrtnike.

Neprestano nadlegovanje, nasilje in grožnje se spreminjajo v zabavo in zanimivost, ki jo lahko uporabniki družbenih omrežij spremljamo. Nevarnost javnosti izpostavljene ženske spreminjamo v zanimivost za vse ostale ljudi, ki tega privilegija nimamo.

Omalovaževanje duševnih bolezni, kot je bipolarna motnja, pa nam preprečuje, da bi stvar videli tako, kot je: Kanye je nevaren. Kanye svojo bivšo soprogo in njenega novega partnerja ogroža. In mi se temu smejimo. Bi se temu smejali, če bi bila to vaša prijateljica? Bi se temu smejali, če bi bili to vi?

Foto: Profimedia

“Kot družba moramo prekiniti to medijsko pozornost”

Slava, denar in uspeh ne opravičujejo človekovih dejanj in vsekakor ne opravičujejo trpljenja, kateremu je Kim izpostavljena. Ne glede na vašo (ne)naklonjenost Kardashianovim si nihče tega ne zasluži. In namesto, da se iz teh zgodb dela senzacija, zanimivost in šov, bi se to moralo tretirati, kot vsako drugo nevarno obnašanje – s sankcijami.

Julie A. Fast, avtorica večih knjig o bipolarni motnji opozarja, da je Kanye trenutno maničen in nevaren. “Po mojem mnenju bo kmalu v bolnišnici. Njegova družina mora nujno vzpostaviti načrt, ki bo pomagal njemu in njegovim bližnjim, tako se rešuje bipolarno motnjo.”

Dokler se mu ne pomaga, se njegovo obnašanje ne bo prenehalo in manični cikli se bodo vračali, saj tako bipolarna motnja deluje. “Prav tako pa moramo kot družba prekiniti to medijsko pozornost, ki se namenja njegovim potezam in komentarjem. Kanye je bolan in potrebuje pomoč,” še dodaja.

Kolumne izražajo stališča avtorjev in ne nujno tudi uredništva Style.Over.Net.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close