Kanye West ne sme nastopiti na Grammyjih

24. marec 2022

Kanye West ne sme nastopiti na Grammyjih

24. marec 2022
Foto: Amy Harris/Invision/AP via Guliver

Kanye West, ki je dobitnik petih nominacij na letošnjih Grammyjih, ne bo nastopil na podelitvi. 

Petega novembra so razglasili nominirance za Grammyje in raper je bil nominiran kar petkrat, med drugim tudi za nagrado za album leta. Čeprav je West zadnji dve desetletji Grammyje glasno kritiziral in celo žalil, pa si obenem očitno želi tudi njihove potrditve.

Za letošnjo podelitev, ki se bo odvijala tretjega aprila, je bilo tudi načrtovano, da ponovno nastopil, a so njegovega predstavnika pred kratkim obvestili o odpovedi nastopa. Razlog? Težavno obnašanje v javnosti v zadnjih tednih.

West je namreč v zadnjem času prek svojega Instagrama objavljal nasprotovanja glede ločenega starševstva z nekdanjo ženo Kim Kardashian ter nasprotovanja njenem odnosu s fantom Petom Davidsonom

Foto: Charles Sykes/Invision/AP via Guliver

Med drugim je izdal tudi animirani glasbeni video, v katerem ugrabi in zakoplje lik, ki je zelo podoben komiku Davidsonu, letošnjemu voditelju Grammyjev Trevorju Noahu pa je namenil rasno žaljivko, zaradi katere so mu za 24 ur blokirali Instagram profil.

Čeprav to za Westa ni nič posebnega, so se pri Recording Academy, ki podeljuje nagrade grammy, odločili, da glasbenik ne sme nastopiti, temveč se lahko podelitve udeleži kot nominiranec. 

Z njim imajo težave že 17 let

West ima z Recording Academy težave že od leta 2005, ko je samozavestno navedel “pravi” razlog za morebitno izgubo nagrade za najboljši album leta. Po njegovem mnenju bi se to zgodilo zato, ker ga glasovalci ne marajo in ne zato, ker njegov album ni dovolj dober.

Poleg tega je v zadnjih 17 letih pogosto izpostavil zapostavljenost temnopoltih izvajalcev, zaradi česar so se pri Recording Academy res trudili, da bi z njim zgladili vse spore, toda West je dobitnikom nagrad trofejo pogosto iztrgal iz rok in izpostavil glasbenika, ki bi nagrado po njegovem moral prejeti. 

Tako kot je slavno storil leta 2009, ko je vskočil na oder in osramotil Taylor Swift, češ da si nagrado za album leta bolj kot ona zasluži Beyoncé.

Foto: AP Photo/Jason DeCrow via Guliver

Kaj se bo torej zgodilo v primeru, da Kanye West stopi pred mikrofon? Bo priložnost izkoristil za škandalozne komentarje o svoji ženi ali Grammyjih?

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close