Katerim oblačilom se raje izognite, kadar potujete z letalom

14. marec 2024

Katerim oblačilom se raje izognite, kadar potujete z letalom

14. marec 2024
Foto: Profimedia

Katerim oblačilom se raje izognite, kadar potujete z letalom

14. marec 2024
Foto: Instagram @karliekloss

Za čim manj stresno potovanje z letalom …

Kadar nas čaka potovanje z letalom, je počutje vedno na prvem mestu, saj želimo, da nam je na letalu udobno in prijetno. Nekatera oblačila lahko to precej otežijo, zato je pametno dobro razmisliti, v kakšnih kosih se bomo odpravili na letališče.

Da so nekatera oblačila za potovanje z letalom povsem neprimerna, se lahko pokaže že med varnostnim pregledom in telesnim skeniranjem, zato načrtovanje oprav za potovanje z letalom ni tako nesmiselno.

Foto: Profimedia

To so kosi, ki vas lahko na letališču nekoliko ovirajo:

  • Veliko lasnic. Detektor kovin lahko zazna lasnice, ki so ponavadi kovinske, in če jih imate v laseh preveč, je lahko njihovo odstranjevanje precej zamudno in moteče za ostale potnike. Če ste ljubiteljica lasnic, jih raje izpustite in si lase za ta čas spnite z elastiko.
  • Nakit. Podobno velja za nakit, ki ga je potrebno pred varnostnim pregledom skoraj vedno povsem odstraniti. Včasih tudi pas, odvisno od zaponke. Zato je res najbolje, da na letališče nosite čim manj nakita.
  • Kargo hlače. Glede nato, da so se lani vrnile v velikem slogu, velja omeniti, da niso najprimernejši kos za potovanje z letalom. Zaradi številnih žepov (in posledično gumbov) lahko hitro sprožijo alarm, sploh, če vse te žepe izkoristite tudi za shranjevanje manjših predmetov.
  • Visoke pete. Čeprav so visoke pete lahko elegantne, so med potovanjem z letalom običajno neprijetne in nepraktične. Namesto tega izberite udobne čevlje, ki omogočajo udobno hojo po letališču in na letalu.
  • Pretesna oblačila in materiali, ki ne dihajo. Izogibajte se oblačilom, ki so pretesna, saj lahko omejujejo gibanje in povzročajo nelagodje med dolgimi leti. Nelagodje lahko povzročajo tudi določeni materili, v katerih koža ne diha, zato odsvetujemo tudi te.
Foto: Profimedia

In kaj je najbolj primerno obleči za na letališče?

  • Pulover. Pulover je udoben, hkrati pa topel, zaradi česar je popoln kos za potovanje z letalom.
  • Udobne hlače. Naj bodo to kavbojke, pajkice ali trenirka, važo je, da vam je v njih udobno sedeti tudi po več ur skupaj. To je prvo pravilo.
  • Zračna oblačila. Oblačila iz zračnih in lahkih materialov, ki omogočajo prehajanje zraka, je še posebej pomembno za dolge polete, saj ti materiali pomagajo ohranjati udobje in preprečujejo pregrevanje.
  • Udobni čevlji. Predlagamo športne copate, v katerih lahko brez težav preživite cel dan, ki vam omogočajo udobno hojo po letališču in na letalu.

Vodilo naj bo torej: udobje pred izgledom!

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close