Kaja Flisar / 28. avgust 2023

Kombinacija tedna: kargo hlače

Ali jih ljubite, ali pa sovražite, to ne bo spremenilo ničesar – kargo hlače se vračajo v velikem slogu. Trend se je od pomladi še okrepil in bo to jesen bolj priljubljen kot kadar koli prej.

Praktične ‘delovne hlače’, navdihnjene z vojaškimi oblačili, ki jih odlikujejo široki žepi in širok kroj, so postale priljubljene skoraj povsod in zdi se, da bodo z novo sezono postale še bolj vsestranske.

Jeseni jih bomo videli v še več različicah, od padalskih hlač z našitimi žepi do kargo jeansa ter svilenih kargo hlač za praznične trenutke. Med barvami bodo letos najbolj izstopale smetanasta, nevtralno roza in žajbeljno zelena, pravijo modni poznavalci.

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kako jih nositi?

Čeprav se večina še vedno drži formule ‘širok spodnji in ozek zgodnji del’, to pri kargo hlačah ni nujno pravilo. V ospredju je namreč eksperimentiranje z oblačili, kar pomeni tudi širok spodnji in širok zgornji del. Zakaj pa ne?

Foto: Profimedia

Iz dnevne v večerno opravo

Kargo hlačam, ne glede na kroj in material, iz katerega so izdelane, dodajte luksuzne dodatke, kot so modna torbica, vpadljiv nakit, seksi steznik ali čevlji z visoko peto in v hipu boste ustvarili outfit za večerni izhod.

Še ena prednost kargo hlač, na katero morda niste pomislili, se skriva v množici žepov, v katere spravite čisto vse! Torbice vam tako sploh ni potrebno nositi.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pobrskali smo po spletnih trgovinah znanih modnih znamk in poiskali pet modelov kargo hlač za vsak okus.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

New Report

Close