Kdaj je prava starost za poroko?

29. april 2022

Kdaj je prava starost za poroko?

29. april 2022
Foto: Unsplash

Statistika kaže, da so ljudje pred 25. letom premladi za zakon, saj ta postaja vse bolj zapleten in vedno manj uspešen.

Po podatkih Statističnega urada Slovenije je bila povprečna starost nevest v letu 2021 30,5 let, ženinov pa 32,4 let. Podatki kažejo, da se moški torej poročajo kasneje in to z mlajšimi ženskami.

Zakonskih razvez pa je bilo kar 1774.

Ko gre za starostno razliko, Larry Michael, trener za zmenke in voditelj oddaje Larry Love Show, meni, da imajo “izobrazba, poklic in osredotočenost na poklic preden se poročimo” lahko največji vpliv na poroko.

Po statističnih podatkih v ZDA je povprečna starost ob poroki 25,9 let, kar se Michaelu zdi premalo, ker zakon postaja vse bolj zapleten. “Obstaja ogromna krivulja rasti, ki teče skozi življenje in poroka v mladosti jo zaplete,” razlaga Michael.

Foto: Unsplash

Pomembne so prioritete

Čeprav Michael meni, da so ljudje pri dvajsetih premladi za poroko, se zaveda, da imamo ljudje drugačne prioritete. Če je za nekoga prednostna naloga ustvariti družino pri 25, je to še en dejavnik, ki vpliva na zakon.

Ob tem trdi, da je statistika pokazala, da poroke niso več tako uspešne in da je “ideja, da bi bili vse življenje z eno osebo, preprosto nerealna.”

Michael tudi meni, da oseba, s katero ste poročeni v svojih 20, 30 in 40 letih, ni ista oseba, s katero bi morali biti poročeni pozneje v življenju, ker se vsi ljudje skozi življenje nenehno spreminjajo.

Foto: Pexels

A ne glede na to, koliko ste staru, ko se poročite, meni, da je najpomembnejše, da se s partnerjem najprej resno pogovorite o poroki. “Največja napaka, ki jo ljudje delajo, je ta, da mislijo, da so predani in da je njihova ljubezen vse, kar potrebujejo. Partnerstvo je kot služba in pogovoriti se moraš o tem, kdaj je najboljši čas za poroko,” zaključuje.

Prispevek je bil objavljen na miss7.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close