Linda Evangelista po spodletelem posegu pokazala “iznakažen” obraz

17. februar 2022

Linda Evangelista po spodletelem posegu pokazala “iznakažen” obraz

17. februar 2022
Foto: Instagram @People

Linda Evangelista, nekoč ena najbolj fotografiranih žensk na svetu, zaradi sramu po spodletelem lepotnem posegu že več kot pet let živi v osamljenosti. Zdaj ima dovolj, pravi.

Linda Evangelista je končno pripravljena deliti svojo zgodbo. V zadnji številki ameriške revije People je razkrila čustveno in fizično bolečino, ki je v zadnjih letih vrgla senco na njeno življenje, potem ko je zaradi lepotnega postopka za zmanjšanje maščobe, imenovanega CoolSculpting, ostala “trajno deformirana in čustveno uničena samotarka”.

CoolSculpting je postopek za neinvazivno odpravljanje maščobnih oblog s procesom kriolipolize, pri čemer gre za zamrzovanje maščobnih celic. Zamrznitev sproži uničenje maščobnih celic, ki jih telo nato na naraven način in trajno odstrani. Imenujejo ga tudi postopek za oblikovanje telesa in je v zadnjih letih vse bolj priljubljen tudi pri nas.

Nekdanja manekenka se je kasneje odločila za tožbo proti podjetju Zeltiq Aesthetics, kjer so opravili omenjeni postopek, od njih pa zahteva 50 milijonov dolarjev odškodnine.

Kar je hotela zmanjšati, je nenadoma zraslo in otrdelo

“Oboževala sem hojo po modni brvi, zdaj pa sem panična že ob misli, da bi srečala nekoga, ki ga poznam,” je zdaj v solzah razkrila za People in dodala: “Ne morem več živeti tako, v osamljenosti in sramu. Ne morem več živeti v bolečini, pripravljena sem govoriti o tem.”

Tri mesece po tretmajih je nekdanja supermanekenka začela opažati izbokline na bradi, stegnih in okrog prsi. Tista področja, ki jih je želela zmanjšati, so nenadoma rasla in celo otrdela. “Poskušala sem to popraviti sama, saj sem mislila, da delam nekaj narobe,” je pojasnila in dejala, da je zato še bolj pazila na dieto in začela več telovaditi. “Prišla sem do točke, ko sploh nisem jedla. Mislila sem, da se mi bo zmešalo.”

Junija 2016 je končno odšla k zdravniku. “Pred njim sem se opogumila in slekla ter mu skozi solze priznala, da ne jem, da umiram, in ga vprašala, kaj delam narobe?”

Zdravnik ji je pojasnil, da je zaradi posega dobila paradoksalno maščobno hiperplazijo (PAH), stranski učinek pri postopku zamrzovanja maščob. “Bila sem zaprepadena, nakar mi je še rekel, da tega ne bosta popravili nobena dieta in vadba.”

“Ne gledam se več v ogledalo, saj ne izgledam kot jaz”

PAH je redek neželeni učinek, ki prizadene manj kot 1 odstotek uporabnikov CoolSculptinga, kjer proces zamrzovanja povzroči, da se prizadeto maščobno tkivo zgosti in razširi. Linde pa s tem tveganjem pred posegom niso seznanili, pravi.

Podjetje Zeltiq se ji je po tem želelo oddolžiti z liposukcijo na njihove stroške, vendar bi morala podpisati pogodbo o molčečnosti. Linda je to zavrnila in si sama plačala liposukcijo, po kateri je morala kar osem tednov nositi kompresijska oblačila in posebno obvezo za brado. Sicer bi se PAH vrnil. V Lindinem primeru se žal je.

“Bilo ni niti malo bolje. Izbokline so ostale, otrdline tudi. Ne gledam se več v ogledalo, saj ne izgledam kot jaz,” je dejala.

Linda, supermodel, je odšla

Ob tem se je začela spraševati, zakaj si ženske to delajo. “Zakaj čutimo potrebo, da tako spreminjamo svoja telesa? Vedno sem vedela, da se bom postarala in da telo prestane nekaj sprememb. Nisem si pa mislila, da bom videti takole.”

Skrušeno je dejala, da je zaradi izboklin izgubila identiteto. “Fizično se ne prepoznam, tudi kot oseba se ne prepoznam več. Ona (s tem misli na Lindo kot supermodel, op. p.) je nekako odšla.”

Vendar ostaja optimistična, da bo s tem, ko bo javno govorila o svoji travmi, prinesla nekaj tolažbe drugim, ki trpijo zaradi podobnih situacij. “To je moj cilj,” je dodala.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close