Ljubitelji gina, pozor! To je dogodek, ki ga ne smete zamuditi.

23. maj 2023

Ljubitelji gina, pozor! To je dogodek, ki ga ne smete zamuditi.

23. maj 2023
Foto: Brina festival

Kulinarično družabno življenje v Ljubljani bosta to pomlad z razmakom enega tedna popestrila dva priljubljena dogodka, ki ju pripravlja izkušena ekipa Odprte kuhne.

Najprej bo v soboto in nedeljo, 27. in 28. maja, na vrsti Pivo & Burger Fest, osrednja slovenska prireditev za vse ljubitelje kraljevskega kulinaričnega dvojca.

Teden dni kasneje, v soboto, 3. junija, pa bo v preddverje Križank ponovno priplesala Brina, prva ljubljanska dama koktejlov, ki je prerasla svoje džinovske začetke in se prelevila v barvit festival koktejlov in miksologije.

Foto: Brina festival

Pivo & Burger Fest bo že šestnajstič na Pogačarjevem trgu predstavil nabor večinoma slovenskih butičnih pivovarjev ter mojstrov domiselnih in vedno sočnih burgerjev.

Foto: Pivo & burger fest

Da bo izbira še pestrejša, bodo del ponudbe tudi koktejli s pivom in osvežilni ciderji, obogatena pa bo tudi brezmesna ponudba burgerjev. Zabavno kulinarično doživetje bo trajalo v soboto od 11. do 23. ure, v nedeljo pa od 11. do 21. ure.

Foto: Pivo & burger fest

Teden dni kasneje, v soboto, 3. junija, bo mikavna Brina, festival koktejlov in miksologije, prinesla čarobno vzdušje v preddverje Križank. Odmeven projekt bo na enem mestu združil priznane destilarje, someljeje, distributerje, specialiste za miksologijo, predvsem pa radovedne preizkuševalce pisane mavrice raznovrstnih koktejlov.

“V barih, bistrojih in restavracijah pri nas in po svetu avtorski koktejli z inovativnimi recepturami prevzemajo pomembno vlogo. Zato smo Brino želeli nadgraditi tako, da bo obiskovalcem predstavila to kreativno brbotanje ter vse okusne in zabavne nianse miksologije,”

je nadgradnjo koncepta Brine pojasnil Lior Kochavy.
Foto: Brina festival

Program Brine bo zaokrožen s ponudbo prigrizkov za zabave, kot so tacosi, sproščeno vzdušje pa bodo pričarali tudi s pestrim glasbenim programom, ki ga bodo pripravili DJ Udo Brenner, DJ Bayo in skupina Pantaloons, katere glasba združuje elemente londonskega new jazza, trubačev, funka, breakbeata in dubstepa.

Brina se bo tudi časovno prilagodila vsem, željnim zabave, ki bodo v enem od najlepših ljubljanskih ambientov lahko uživali med 17. in 24. uro.

Foto: Brina festival

Kot vse prireditve, za katerimi stoji ekipa Odprte kuhne, bosta tudi Pivo & Burger Fest ter Brina pripravljena v skladu z načeli trajnostne in okolju prijazne organizacije.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close