Ljubljanski teden mode bo zavzel prenovljeni Center Rog!

13. september 2023

Ljubljanski teden mode bo zavzel prenovljeni Center Rog!

13. september 2023
Foto: Marijo Županov

Ljubljanski teden mode bo zavzel prenovljeni Center Rog!

13. september 2023
Foto: Marijo Županov

Kreacije slovenskih modnih oblikovalcev si boste lahko ogledali od 2. do 6. oktobra.

Jeseni prihaja čas za slovensko modno oblikovanje. 14. edicija LJFW – Ljubljanskega tedna mode se bo odvila v Centru Rog, dogajanje bo postavljeno v veliko prireditveno dvorano v prvem nadstropju in na prenovljeno Petkovškovo nabrežje pred stavbo.

Na 14. LJFW se bo predstavilo največ slovenskih oblikovalcev naenkrat doslej. Napovedanih je nekaj nepričakovanih sodelovanj uveljavljenih oblikovalcev, obeta se tudi zelo zanimiva mednarodna udeležba medijev.

Foto: Žiga Intihar

“Veseli smo, da smo z ekipo Centra Rog začutili medsebojno energijo in skupaj zastavili prvi javni dogodek v veliki prireditveni dvorani obnovljenega objekta, ki bo zagotovo odmeval tudi preko naših meja,” je povedala izvršna producentka LJFW Melinda Rebrek, ki omenja, da letos poleg rdeče trajnostne niti poudarjajo tudi pomen avtentičnosti in sprejemanja samega sebe, osvobajanja od družbenih pričakovanj in pomena osredotočanja na svojo resnično podobo.

“Vsak posameznik je namreč dragocen del v mozaiku sveta z edinstveno perspektivo in prispevkom, in Ljubljanski teden mode je eden od dogodkov, ki z veseljem in ponosom zaobjame vse oblike kreativnosti. Hvaležni smo vsem partnerjem, ki nas pri tem podpirajo in že leta prepoznavajo dodano vrednost v našem (so)delovanju.”
 

Foto: Žiga Intihar

Renata Zamida, direktorica Centra Rog pa pravi, da je letošnji teden mode za njih prvi veliki test, za njim pa se bodo v Rogu zvrstili še drugi dogodki.

“Center Rog bo odprt za vse, posebej pa se bomo posvečali kreativnemu sektorju, zato bo svoje mesto pri nas našlo tudi modno oblikovanje. Letos smo ponosni pokrovitelj nagrade za najbolj trajnostno kolekcijo LJFW, nagrajenka oz. nagrajenec pa bo lahko v Centru Rog eno leto brezplačno uporabljal/-a vseh devet proizvodnih laboratorijev, vključno s tekstilnim.”

Foto: Žiga Intihar

Dogodek znova podpira tudi Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport. “Ponosni smo, da lahko prispevamo k promociji slovenskih modnih oblikovalcev in trajnostne mode,” je povedala Natalija Medica in dodala:

“Globalna modna industrija, še posebej proizvodnja in transport tekstila in oblačil, je med največjimi svetovnimi onesnaževalci okolja. Zato se nam zdi pomembno, da vsi skupaj prispevamo k ozaveščanju o nujnosti drugačnega razmišljanja o modi in k spremembam v proizvodnji, pa tudi potrošnji oblačil.”

Foto: Marijo Županov

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close