Tanja Fajon na LJFW: "Mladi kreatorji so dobra promocija Slovenije v svetu"

15. april 2022

Tanja Fajon na LJFW: "Mladi kreatorji so dobra promocija Slovenije v svetu"

15. april 2022
Foto: Žiga Intihar

Ljubljanskega tedna mode se je udeležila tudi predsednica stranke SD, ki je sicer velika podpornica slovenskih modnih oblikovalcev.

Čeprav politikov ne bi pričakovali na takšnih dogodkih, sta ljubljanski teden mode s svojim obiskom počastila Luka Mesec in Tanja Fajon. Politične teme smo tokrat pustili ob strani in se s predsednico stranke SD pogovarjali o modi.

Povedala nam je, da je velika podpornica mladih slovenskih oblikovalcev. “Velikokrat obiščem njihove trgovine, saj zmeraj najdem kak dober kos zase. Všeč mi je, ker s tem spodbujam tudi njihovo kreativno industrijo, v kateri vidim veliko potenciala.”

Tanja Fajon s prijatelji in organizatorko LJFW Melindo Rebrek (Foto: Žiga Intihar)

Prepričana je, da so mladi kreatorji dobra promocija za Slovenijo v svetu, si pa želi, da bi dobili več priložnosti tudi v tujini. “Recimo v Bruslju si znam predstavljati, da bi bila to ena krasna razstava.”

Foto: Žiga Intihar

Na tednu mode sta jo s svojimi kreacijami najbolj navdušili znamki Draž in Witches Sisterhood, saj so se ji zdeli njihovi kosi najbolj nosljivi in primerni zanjo.

Evropska poslanka je svojo predanost slovenskih oblikovalcem potrdila tudi s svojo modno opravo, ki jo je oblekla za ogled revij. Nosila je črno obleko kreatorke Jelene Proković, ki pa v njeni omari, tako po barvi kot po stilu, izstopa.

Tanja v prvi vrsti LJFW. (Foto: Žiga Intihar)

Tanja Fajon, ki je ne vidimo na ekranu

Čeprav bi človek pričakoval, da je njena garderoba polna poslovnih kostimov, srajc in kril, v njej prevladujejo preprosta, športna oblačila. “Po naravi sem raje oblečena celo malo bolj alternativno, bi rekla da imam tak ‘freestyle športen’ stil. Najraje grem ven v kavbojkah in supergah.”

To je torej Tanja Fajon, kakršne ne vidimo na ekranu. Njen ležeren videz lahko tu in tam ujamemo le na Instagramu, kjer deli utrinke iz svojega vsakdanjega življenja.

Ker so volitve tik pred vrati, je njena prva izbira zadnjih nekaj mesecev, poslovna obleka. Razkrila nam je, da oblačila za televizijske nastope in soočenja izbira sama.

“Imela sem v mislih, da bi se pred kampanjo pogovorila s kakšno stilistko, pa je za to preprosto zmanjkalo časa. Oblečem tisto, kar se mi zdi, da mi najbolj paše.” Če se le da, se izogiba črne barve, ker je ena redkih žensk na televizijskih soočenjih, kjer so vsi moški odeti v črnino ali sivino. “Lepo je, če vidiš malo barve in svežino skupaj z žensko energijo.”

Se popolnoma strinjamo!

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close