Lubenica z ginom je hit letošnjega poletja

31. julij 2023

Lubenica z ginom je hit letošnjega poletja

31. julij 2023
Foto: Canva

Če ste ljubitelji gin tonika, a naveličani klasičnega okusa, morate nujno preizkusiti novo različico s slastno in sočno lubenico.

Mirno lahko trdimo, da nobena pijača ni tako priljubljena kot gin tonik, zato se tudi to poletje ne bomo odpovedali našemu najljubšemu koktajlu. Gin je postal celo tako zelo priljubljen, da se vključuje celo v gastronomske sladice.

In kaj dobimo, ko združimo najljubši koktajl in najbolj priljubljeno poletno sadje? Sladek in osvežilen koktajl, ki se ga kar ne morete nasititi!

Foto: Unsplash

RECEPT

Sestavine:

  • 5 kock lubenice,
  • 100 ml gina,
  • 350 ml tonika,
  • 2 limoni,
  • led.

Priprava:

V hladilniku ohladite kozarce, v katerih boste postregli to osvežilno pijačo. Sok limone nalijte v ohlajene kozarce. Lubenici odstranite pečke in jo z vilicami ali mešalnikom pretlačite v pire. Lubenico zmešajte z limoninim sokom, dodajte gin in tonik z ledom ter na koncu še led. Za pravi poletni pridih kozarec lahko okrasite tudi z lubenico ali rezino limete ter meto.

Foto: Canva

Za dodatno osvežitev lahko naredite tudi zamrznjeno različico, ki spominja na priljubljen slushy. Uporabite enake sestavine, le da pred pripravo lubenico zamrznite ter jo skupaj z ledom zdrobite v mešalniku. Tisti, ki obožujete lučke, pa lahko koktajl vlijete v modelčke za pripravo sladolednih lučk. Le pazite, da jih ne bodo pograbili vaši najmlajši!

@bevsbybeverly Melting the day away with a frozen twist on a classic 🍉 2 heaping cups frozen watermelon 2 oz gin 1 oz fresh lime juice 2 oz tonic Lime wheel garnish Combine all ingredients to a blender and blend until smooth. #ginandtonic #frozencocktail #classiccocktail #frozenwatermelon #gin ♬ Natural Emotions – Muspace Lofi
Foto: Pexels

*Opozorilo – Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close