Mango in Stradivarius navdušila s čevlji, ki so ‘must-have’ sezone!

23. februar 2024

Mango in Stradivarius navdušila s čevlji, ki so ‘must-have’ sezone!

23. februar 2024
Foto: Mango

Težko se bomo odločili, katere bi izbrali …

Kosi iz high street ponudbe, ki oblikovno neustavljivo spominjajo na precej dražje dizajnerske modele, že dolgo niso novost. Še več, ‘copy-paste’ sektor hitre mode je že zdavnaj zreduciran na tekmovanje, v katerem bo blagovna znamka čim hitreje dostavila najbolj podoben izdelek originalu po čim dostopnejši ceni.

Več kot očitno “izposojanje idej”, kot ga radi imenujemo, je postalo tako veliko, da so velike modne hiše že zdavnaj obupale nad tožbami. In čeprav ni nič nenavadnega, da se ponovitev privlačnega dizajnerskega kosa pojavlja na policah uličnih znamk, se ne zgodi prav pogosto, da dve znamki predstavita skoraj enake modele, kot smo te dni videli pri Mangu in Stradivariusu.

Foto: Stradivarius

Med najnovejšimi kosi obeh znamk so namreč rdeči ‘slingback’ sandali z le nekaj centimetrov visoko peto in vozlom s pentljo, ki neustavljivo spominjajo na model salonarjev, ki jih je Prada predstavila v sklopu jesensko-zimske kolekcije za preteklo leto.

Foto: Prada

Za razliko od Pradinih čevljev, ki so narejeni iz najfinejšega črnega usnja in stanejo nekaj več kot 1100 evrov, so high street modeli pričakovano bistveno ugodnejši.

Cena Mangovega modela je 49,99 evra, za model iz Stradivariusa pa morate odšteti le 27,99 evra.

Foto: Mango

Obe znamki sta se za razliko od italijanske modne hiše odločili izdelati atraktiven model v eni najbolj atraktivnih barv sezone, razlike med njima pa so resnično minimalne.

Oba modela imata zataknjeno tanko peto višine 5 cm, eleganten pašček okoli pete in že omenjeno pentljo na sprednji strani, ki po svoji zasnovi spominja na vozel. Največja razlika je v tem, da je Mangov model v visokem sijaju, Stradivariusov model pa je lakiran.

Foto: Stradivarius

Zaenkrat sta oba modela na voljo v vseh velikostih, a sodeč po tem, kako hitro se takšne stvari običajno razprodajo, bi lahko bil to tisti model, ki ga nikakor ne želimo spregledati, za katero koli znamko od omenjenih dveh se boste odločili.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close