Mattel po Barbie že načrtuje nov film!

09. avgust 2023

Mattel po Barbie že načrtuje nov film!

09. avgust 2023
Foto: Instagram @pollypocket.byjen

Po Barbie se je Mattel odločil posneti film o drugi liniji igrač. Gre za punčke Polly Pocket, glavno vlogo v filmu pa bo odigrala Lily Collins.

Glede na velik uspeh filma Barbie režiserke Grete Gerwig želi Mattel razširiti franšizo in zgraditi filmsko vesolje Mattel. Podjetje načrtuje snemanje filmov na podlagi več njihovih franšiz o igračah. Po Barbie je naslednja na seznamu Polly Pocket, je za Variety potrdil producent Mattel Films, Robbie Brenner. Producent je izjavil, da priredba že ima scenarij, predložen studiu, čeprav so podrobnosti o zapletu še vedno prikrite. Šušlja se, da naj bi se zgodba vrtela okoli ženske in njene male prijateljice, ki je žepne velikosti.

Film Polly Pocket bo režirala Lena Dunham, režiserka, najbolj znana po HBO-jevi seriji Punce, v vlogi glavne junakinje pa bo nastopila igralka Lily Collins.

Foto: Instagram @lenadunham

O filmu se je prvič govorilo že leta 2021, Dunhamova pa ga je predstavila kot “pametno, igrivo” filmsko izkušnjo za mlade ženske. “Polly Pocket je bila zame odgovorna za neštete ure bega iz otroštva – Polly mi je dala majhen svet čarovnije in avtonomije pripovedovanja zgodb, zato se je precej poetično ukvarjati s temi idejami zdaj, kot režiserka,” je Dunham povedala za Variety.

Foto: Instagram @lilycollins

Lily Collins je poleg glavne vloge tudi producentka filma. “Kot otrok, ki je bil obseden s Polly Pocket, so se mi uresničile sanje in komaj čakam, da prenesem te čudovite igrače na velika platna,” je povedala za Variety.

Za tiste, ki ne vedo, Polly Pocket je linija miniaturnih plastičnih punčk, ki je bila prvič predstavljena leta 1983. Podobno kot Barbie je Polly Pocket postala franšiza, ki je z leti dobila svoje animirane priredbe, ki obsegajo štiri filme in TV-serijo.

Foto: Instagram @pollypocket.official

Mattel je poleg Polly Pocket napovedal še filma American Girl in Magic 8, ki sta že v delu, čakajo pa nas še Hot Wheels, Barney, Big Jim, Thomas and Friends, Uno in številni drugi …

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close