Mikro tatuji – elegantni, toda imajo veliko pomanjkljivost

08. september 2022

Mikro tatuji – elegantni, toda imajo veliko pomanjkljivost

08. september 2022
Foto: Instagram

Družbena omrežja, predvsem TikTok, so zadnje čase polna domiselnih mikro tatujev. Čeprav se zdi, da je za majhen tatu potrebno malo dela, pa ni enostaven. 

Kaj je mikro tetovaža?

Tehnično gledano je mikro tetovaža najbolj natančna vrsta tetovaže s tankimi linijami. Uporablja se ena igla in to najmanjša, kar je možno. Večina tetovatorjev finih linij v svoje mašine vstavi več igel za boljši nadzor. Tri, pet, sedem, celo devet tankih igel, tesno stisnjenih v vložek stroja, bo ustvarilo tetovažo drobnih gubic. 

Toda uporaba ene same igle ustvari najboljšo možno linijo in mikro tetovaže z eno iglo izgledajo najlepše.

Foto: Unsplash

Koliko časa traja mikro tetovaža? Ali lahko zbledi?

Čeprav naj bil tatu trajen, pa obstaja možnost, da mikro tatu sčasoma zbledi. Obstaja namreč velika verjetnost, da bo tetovaža z zgolj eno iglo zbledela ali pa se bodo črte z leti zlile. Takšna tetovaža je namreč bolj površinska od običajnih in ni tako pigmentirana. 

Nekateri nasprotujejo mikro tatujem, saj pravijo, da ni razloga, da bi si naredili tatu, ki bo sčasoma zbledel. Toda strokovnjaki pravijo, da je bolje tatu, ki zbledi, kot pa tak, ki se z leti spremeni v eno veliko packo. 

Kako najti mojstra za mikro tetovaže?

Pomembno je, da dobro raziščete in se pozanimate o tatu umetnikih v vaši bližini. Obstajajo umetniki, ki se specializirajo za mikro tetovaže, medtem ko mnogi tradicionalno usposobljeni umetniki ne bodo uporabili zgolj ene igle. 

Foto: Unsplash

Na katerih mestih si ljudje običajno delajo mikro tetovaže?

Najbolj priljubljeno mesto za mikro tetovažo je tudi najbolj kontroverzno. Govorimo o tetovažah na rokah oziroma na prstih. Tam namreč tetovaže najpogosteje zbledijo, saj se roke pogosto umiva. 

Foto: Unsplash

Za mikro tetovaže se ljudje odločajo tudi na rokah, ramenih, vratu, rebrih, stegnih, torej praktično kjerkoli.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close