Modni velikan na brv poslal na glavo obrnjene obleke

27. januar 2023

Modni velikan na brv poslal na glavo obrnjene obleke

27. januar 2023
Foto: IMAXtree

Pariški teden visoke mode je v polnem teku z dramatičnimi modnimi revijami in nadrealističnimi, razkošnimi videzi, ki jih v prvih vrstah nosijo največji zvezdniki.

Videli smo Kylie Jenner z orjaško levjo glavo, pa Dojo Cat, od glave do peta prekrito z rdečimi kristali, zdaj pa je za nov šok poskrbel modni velikan Viktor & Rolf, ki je modo dobesedno obrnil na glavo.

Na modni reviji pomlad/poletje 2023 so se manekenke po pisti sprehodile v princeskastih oblekah iz tila, ki so bile obrnjene v vse smeri.

Foto: IMAXtree

Medtem ko so bile nekatere nošene vodoravno ali diagonalno in so razkrivale spodnje perilo s steznikom v nevtralnih tonih, je ena od manekenk hodila s povsem narobe obrnjeno obleko, ki je zakrivala njen obraz, noge pa so izstopale iz srčastega izreza.

Foto: IMAXtree

Spet druga manekenka je hodila ob svoji obleki, ki jo je imela pripeto na boku.

Foto: IMAXtree

“Absurdno in noro!”

Čudaška predstava je bila pravi podvig konstrukcije, pri čemer je vsako oblačilo, ki kljubuje gravitaciji, ostalo na svojem mestu. Utrinki nenavadnih kreacij so se takoj razširili po družbenih medijih, kjer so jih komentatorji označili za “absurdne” in “nore” … v pozitivnem smislu.

“Revije visoke mode naj bi bile pretirane, zabavne in popolnoma nerealne za vsakodnevno uporabo, in Viktor in Rolf sta to absolutno dosegla,” je dejal en uporabnik Twitterja. Michelle Visage, producentka in sodnica pri RuPaul’s Drag Race, je na Instagramu komentirala: “Videli jih boste na pisti RuPaul’s Drag Race. To je zagotovo!”

Foto: IMAXtree

Avantgardna modna znamka Viktor & Rolf, ki jo vodita Viktor Horsting in Rolf Snoeren, je sicer znana po svojih igrivih, inovativnih revijah s pretiranimi silhuetami in visokokonceptualnimi pripovedmi.

Njihova kolekcija visoke mode za jesen/zimo je vključevala večplastna oblačila s trdimi, votlimi izrezi in napihnjenimi rameni, ki so jih oblikovalci na odru preoblikovali v mehkejše, drapirane komplete. Prejšnjo sezono pa se je zdelo, da so oblačila z ultra visokimi izrezi in rameni pogoltnila vratove manekenk.

Foto: IMAXtree

Na reviji pomlad/poletje 2023 sta bila med obiskovalci v prvih vrstah igralka Lisa Rinna in manekenka Coco Rocha ter Doja Cat, ki je nadaljevala svoj absurden modni pohod v črtastem rjavem kostimu omenjene luksuzne znamke, ki mu je dodala modra sončna očala in si iz umetnih trepalnic naredila obrvi, brke in kozjo bradico.

Foto: Profimedia

Ob pogledu na takšne “modne eksperimente”, se sprašujemo samo eno: Kam gre ta svet?

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close