‘Must have’ dodatek, ki ne sme manjkati na vaši poroki

02. avgust 2023

‘Must have’ dodatek, ki ne sme manjkati na vaši poroki

02. avgust 2023
Foto: Pexels

‘Must have’ dodatek, ki ne sme manjkati na vaši poroki

02. avgust 2023
Foto: Pexels

Poročni obok predstavlja prav posebno mesto v mozaiku poročne dekoracije, saj ustvarja čudovito kuliso, hkrati pa v sebi nosi tudi globjo simboliko.

Najbolj zaželen dodatek na poročnem obredu je zagotovo poročni obok. Predstavlja prostor, pod katerim boste dahnili svoj usodni ‘da’, hkrati pa tvori center vajine poročne dekoracije. Najbolje pri tem je, da ga lahko povsem prilagajate temi poroke in ga okrasite v želenem poročnem stilu. Še vedno ostajajo najbolj priljubljeni cvetlični loki, vse več pa je tudi takšnih parov, ki se odločajo za netradicionalne materiale in asimetrične modele, ki ustrezajo njihovi poročni viziji.

Poročni obok je prav tako glavni element pri poročnih fotografijah, saj ustvarja osupljivo ozadje. Vajino poročno romanco postavlja v nepozaben okvir, s tem pa poskrbi, da bodo vajine poročne fotografije izgledale še bolj čudovito. Primeren je tako za poroke na prostem, kot tudi za poroke v notranjih prostorih, saj lahko s svojo unikatnostjo povsem preoblikuje prostor in mu doda pridih avtentičnosti.

Foto: Sanjski šopek

Pestra simbolika poročnega oboka 

Poročni obok v različnih kulturah nosi različen pomen. Ukrivljen poročni obok naj bi bil simbol prihodnjega doma, v katerem bo par začel svoje skupno življenje, s čimer predstavlja prehod med preteklostjo in sedanjostjo, medtem ko naj bi kvadratni poročni obok s svojo strukturo simboliziral stabilnost in varen pristran, kar je čudovito sporočilo, ki ga nevesta in ženin želita ponesti na skupno življenjsko pot. Nekateri verski obredi uporabljajo različico poročnega loka tudi kot vrsto baldahina, ki v nekaterih kulturah predstavlja pomemben del poroke.

A ne glede na to, ali pripisujete simboličnemu pomenu kakšno vrednost ali ne, je dejstvo, da čudoviti oboki vdahnejo poroki prav posebno romantično noto.

Foto: Sanjski šopek

6 idej za navdih pri izbiri poročnega oboka

Metka Sporiš iz Sanjskega šopka je pobrskala za trenutno najbolj trendi poročnimi oboki, na vaju pa je, da bosta izbrala tistega, ki najbolje ponazarja vajino zvezo. 

1. Polkrožni – večna klasika

Sta bolj tradicionalna in si ne želita ekstravagance, bi pa vseeno imela slovesni okvir, ki bo poskrbel za čudovite zaobljube in fotografije? Potem izberita polkrožni poročni obok. Klasičen, a še zdaleč ne dolgočasen.

2. Les in tkanina z dodatkom (suhega) cvetja

Je stil vajine poroke bolj vintage? Poroke s pridihom rustikalnosti so zelo priljubljene pri mladoporočencih, to pa kar kliče po lesenih poročnih obokih, obloženih s tkanino, v kombinaciji z zelenjem in suhim ali svežim cvetjem. 

3. Krog ali srca = enotnost

Krog predstavlja neskončnost in povezanost, zato je takšen poročni obok kot nalašč za pare, ki želijo v celoten poročni obred vnesti dodatno simboliko. Namesto kroga lahko izbereta tudi srce. To bo resnično poskrbelo za sanjske fotografije!

Foto: Pexels

4. Stran od tradicije

Ne želita slediti trendom? Potem se odaljita od družbenih norm in vsega, kar je v tem trenutku moderno. Naj zasije vajina osebnost in naj tudi vajina poroka izgleda prav tako – vajina! Zato bodita drzna, inovativna in drugačna! In prav takšen je poročni lok z zlomljenim oziroma odprtim vrhom. 

5. Za vedno prepletena

Kaj pa če se povsem odaljita od klasike in izbereta nekaj povsem drugačnega? Makrame, vezenina iz vozlov, je kot nalašč za poroko, na kateri figurativno stketa vez s svojim partnerjem. 

6. Preprosto, a učinkovito

Bosta svoje zaobljube izrekla sredi čudovite narave, s krasnimi razgledi? Potem je že vse to dovolj za barvno kuliso, še posebej če imate raje minimalizem. Dodajata samo preprost poročni obok, s kančkom cvetnega ali zelenega dodatka.

Foto: Pexels

Poročni obok bo zagotovo poskrbel za čudovito kuliso vajinega poročnega dne, vajine poročne fotografije pa bodo z njegovo pomočjo zares nepozabne, zato na vajini poroki zagotovo ne sme manjkati.

Style. Več novic

New Report

Close