Muzej za Pameline znamenite kopalke odštel neverjeten znesek

06. junij 2023

Muzej za Pameline znamenite kopalke odštel neverjeten znesek

06. junij 2023
Foto: Profimedia

Muzej v nemškem Bad Rappenauu, posvečen bikiniju, je te dni pridobil nov dragocen kos v svoji zbirki.

Na dražbi so namreč kupili kopalke, ki jih je v Obalni straži nosila zvezdnica te serije Pamela Anderson, poroča STA. Znamenite rdeče kopalke bodo razstavili ob kopalkah njenega igralskega kolega iz serije Davida Hasselhoffa, so sporočili iz muzeja.

BikiniArtMuseum je za enodelne rdeče kopalke, ki jih je Pamela kot reševalka iz vode nosila v priljubljeni ameriški seriji, odštel 27.500 dolarjev oziroma okoli 25.700 evrov. Kopalke bodo po navedbah muzeja kmalu na ogled skupaj z originalnimi kopalkami, ki jih je v Obalni straži nosil igralski kolega Hasselhoff.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Za Pameline se je potegovalo več kot 40 ponudnikov

Kopalke iz Obalne straže so bile le eden od več kot 900 predmetov iz več kot sto hollywoodskih filmov in televizijskih serij, ki jih je ameriška dražbena hiša Heritage v Dallasu konec minulega tedna dala na dražbo. Za kopalke, ki jih je Anderson v seriji televizije NBC nosila med letoma 1989 in 2001, se je potegovalo več kot 40 ponudnikov.

Foto: Profimedia

Muzej bikinija, ki se nahaja severno od Stuttgarta, je bil ustanovljen leta 2020 in se ponaša z edinstveno zbirko okoli 1200 eksponatov, med katerimi so tudi kopalke slavnih oseb kot Marilyn Monroe, Brigitte Bardot, Esther Williams in Scarlett Johansson.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close