Na Pradini modni reviji s stropa padala sluz!

24. junij 2023

Na Pradini modni reviji s stropa padala sluz!

24. junij 2023
Foto: Spotlight/Launchmetrics

Na Pradini moški reviji za pomlad/poletje 2024 je s stropa padala sluz in tvorila nenavadne tekoče stene.

Prada vsekakor zna poskrbeti, da so obiskovalci njihovih revij deležni pravega spektakla. Na moškem tednu mode v Milanu so modno brv okrasili z igračo, ki jo obožujejo malčki – s stropa je na tla padala sluz, oziroma t. i. “slime”.

Modna znamka je za urejanje lokacije najela nizozemski studio AMO, ki je prostor obdal z aluminijastimi ploščami ter tako ustvaril kletki podobno strukturo. Modeli so hodili med tekočimi stenami, ki jih je tvorilo 3000 kilogramov sluzi, ki je kapljala s stropa in na tleh oblikovala zelene luže.

Obroč luči, ki so bile nameščene na stropu, je osvetljeval modno brv in ustvarjal občutek kot v kliniki. Z ustvarjanjem premikajočih se sluzastih sten, so želeli spremeniti dojemanje industrijskega prostora in dati obiskovalcem občutek, da komunicirajo z modeli.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Zasnova prostora je sledila zasnovi kolekcije, imenovane Fluid Form, ki so jo pri Pradi opisali kot “pregled fluidne arhitekture okoli človeškega telesa”. Kolekcija Fluid Form, ki sta jo oblikovala ustanoviteljica Prade Miuccia Prada in sokreativni direktor znamke Raf Simons, je bila zasnovana fluidno, da se razlikuje od tradicionalno togega krojenja.

“Končni cilj je nenehno zavedanje notranjega telesa in njegova osvoboditev,” je dejala Prada. To fluidnost so v dizajnu ponazorili z mehkimi usnjenimi torbami, ohlapnejšimi interpretacijami tradicionalno strukturiranih srajc, okrasnimi žepi in aplikacijami iz korsaž in resic.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

“Ta oblačila navsezadnje odsevajo naše naravno stanje – dinamično gibanje in nenehno preobrazbo, ki sta lastni človeštvu,” je še dodala.

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic

New Report

Close