Pharrell Williams predstavil prvo kolekcijo za Louis Vuitton in tega res nismo pričakovali

21. junij 2023

Pharrell Williams predstavil prvo kolekcijo za Louis Vuitton in tega res nismo pričakovali

21. junij 2023
Foto: Profimedia

Modni svet je končno doživel modni prvenec Pharrella Williamsa za francoskega velikana. Kolekcija, ki jo je ves svet nestrpno čakal vse od valentinovega, nas je presenetila. Če želite izvedeti zakaj, berite dalje.

Pharrell Williams, ki je na mestu kreativnega direktorja znamke Louis Vuitton nasledil preminulega Virgila Abloha, je včeraj predstavil svojo prvo moško kolekcijo za pomlad in poletje 2024.

Modno revijo, ali bolje rečeno spektakel, je postavil na znameniti most Pont Neuf na Elizejskih poljanah, najstarejši most čez reko Seno, ob katerem se nahaja sedež podjetja in največji Louis Vuitton butik v Parizu. Modna pista, ki se je razprostirala čez celoten most, je bila odeta v znamenit vzorec šahovnice imenovan Damier v srebrni in zlati barvi.

Foto: Profimedia

Glasbenik in glasbeni producent, ki je bil na čelo znamke imenovan letošnjega februarja, je presenetil z nosljivo, igrivo, a tradiciji modne hiše zvesto kolekcijo.

Prvi del kolekcije je zaznamovala znamenita šahovnica v vojaških in naravnih odtenkih, ki so s prepletanjem ustvarjali mešanico vojaškega kamuflažno piksiliranega vzorca. Strukturirani in dodelani kosi oblačil ter modni dodatki, pri katerih so izstopali nahrbtniki v popotniškem safari stilu ter `speedy` torbica vseh barv in oblik, so prevladovali v bež, črnih rjavih in zelenih odtenkih.

Foto: Profimedia

Modno revijo je s klasično glasbo spremljal orkester, ki pa je v drugem delu prešel v rapersko točko, ki je naznanila tudi živahnejši in barvitejši del kolekcije. Damier vzorec v številnih velikostih je zaznamoval videze od nog do glave v vseh barvnih različicah, med katerimi so v oči najbolj bodle rumena, rdeča in indigo modra barva.

Foto: Profimedia

“Ko najvišjemu loku kakovosti dodamo ustvarjalnost, dobimo to neverjetno alkimistično reakcijo, ki je nora kolekcija, nora predstava, nora energija in noro sporočilo,”

je Pharell obljubil pred svojo prvo modno revijo za Louis Vuitton.
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kreativnost brez meja

Pharrell je poleg svežih, igrivih in mladostnih krojev pri nekaterih izmed več kot 70 videzov moderniziral in minimiziral tudi sicer izredno značilni vzorec znamke. Odstranil je tradicionalne embleme in ohranil le logotip LV. V kolekcijo je vključil tudi dva izmed prevladujočih trendov letošnjega leta, bisere ter kratke hlače v kombinaciji z belimi nogavicami, za katere se zdi, da svoj modni preboj v moški modi nadaljujejo s še hitrejšim tempom.

In če smo iskreni, smo bili ob prvi naznanitvi njegove nove vloge nekoliko skeptični, a nas je Pharrell presenetil predvsem z dovolj drzno, a vseeno umirjeno in sofisticirano kolekcijo. Všeč nam je, da je ohranil identiteto blagovne znamke in da ga ni zaneslo preveč v mainstream glasbene vode. Kolekcija je zapomnljiva in udarna ter povsem v nasprotju trenda tihega luksuza.

Foto: Profimedia

Zadnji del modne revije, na kateri so z golf vozički prevažali kovčke, je pospremil gospel zbor, katerega pevci so nosili povsem bela oblačila. Defilé modne revije je z vsemi videzi hkrati ter stoječimi ovacijami ob koncu pospremil še Pharrell Willimas, ki se je v kockasti obleki in z zlatim `grillz` nakitom na zobeh, deloma celo na kolenih, zahvalil vsem zbranim. Čisto na koncu so se mu pridružili še vsi tisti, ki so prispevali, da je lahko bil ta modni dogodek leta sploh udejanjen.

Prvo vrsto so zasedle glasbene ikone

V prvih vrstah so sedeli številni zvezdniki, vplivneži in ikone modnega sveta, med njimi Beyoncé in Jay-Z, ki sta sedela poleg lastnika koncerna LVHM Bernarda Arnaulta. Pharella so prišli spodbujati še Rihanna z Asap Rockyjem, Kim Kardashian, Lewis Hamilton, Jared Leto, Maluma, Zendaya, Naomi Campbell in številni drugi. Rihanna je s svojim nosečniškim trebuščkom zvezda prve Pharrellove oglasne kampanje, medtem ko je Jay-Z skupaj s Pharrellom nastopil po njegovem debiju. Revije se je udeležil tudi slovenski urednik nizozemske revije Numéro Timi Letonja.

Jared Leto (Foto: Profimedia)
Kim Kardashian (Foto: Profimedia)
Lenny Kravitz (Foto: Profimedia)

“Nisem študiral na Central Saint Martins, vendar tudi glasbe nisem študiral na Juilliardu in vemo, kako se je tu izšlo,” je za negativne komentarje o nezadovoljstvu ob imenovanju za kreativnega direktorja naslovil izvajalec, ki je prejel 13 grammyjev. V intervjuju za WWD je pred modno revijo dodal, da si je od nekdaj želel uveljavitve na področju oblikovanja torb in da se je želel v kolekciji osredotočiti na Damier vzorec, katerega je uporabil kot platformo in novo umetniško disciplino.

Naomi Campbell (Foto: Profimedia)
Lewis Hamilton (Foto: Profimedia)
Willow in Jaden Smith (Foto: Profimedia)
DJ Bob Sinclar s sinom (Foto: Profimedia)

Williams je podjetnik, ki se ukvarja s filmom in televizijo, glasbenimi festivali in neprofitnimi organizacijami, zato se zelo dobro zaveda, kakšni so vložki pri Louis Vuittonu, največji luksuzni znamki na svetu in prvi, ki je ustvarila več kot 20 milijard evrov letnih prihodkov.

“To je veliko, veliko, veliko, veliko, veliko, veliko, veliko, veliko, veliko letalo, s katerim vzletamo, veste? In tukaj smo zdaj na letališki ploščadi, usmerjeni proti 20. letu, in kmalu bomo poleteli,” je še dejal.

Srečno vožnjo Pharrell!

Foto: Profimedia

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close