Na tak način lahko na TikToku dosežete svojih pet minut slave

02. maj 2023

Na tak način lahko na TikToku dosežete svojih pet minut slave

02. maj 2023
Foto: Instagram @emmaleger

Lahko se nehate truditi z videi in začnete komentirati (ali pa nabirati komentarje).

Čeprav se zdi, da so si družbena omrežja vse bolj podobna, pa se na različnih platformah zbirajo različni tipi ljudi. Če na primer pogledamo komentarje na Facebooku, bomo tam najverjetneje našli starejšo populacijo, ki se bo prepirala o najrazličnejših stvareh. Na Instagramu komentirajo ‘boti‘, ki sporočajo, naj za sodelovanje pišemo nekemu sumljivemu profilu, na Twitterju so komentarji prava mreža različnih pogovorov, pri čemer je treba preveriti tudi ‘quote’ tvite. 

Zdi se, da so TikTok komentarji najbolj duhoviti – včasih celo bolj od samega videa. Komentarji na TikToku so zato postali najlažji način, da postanemo viralni. Ti namreč hitro in na preprost način dobijo ogromno število lajkov ter klikov na profil, TikTokerji pa lahko z videom odgovorijo na komentarje. S komentarji, kot so “komentiram, da me bo algoritem pripeljal nazaj na tole”, se lahko povežemo z drugimi uporabniki, ki nas prijazno opomnijo, da je bilo objavljeno nadaljevanje. 

Pogosto se najdejo tudi TikTokerji, ki želijo skriti, od kod so njihove obleke, toda na srečo se vedno najde dobra duša, ki prepozna kose in razveseli vse, ki v komentarjih sprašujejo: “Kje si kupila krilo?”

Foto: Instagram @emmaleger

Dejstvo je, da z ogromnim številom komentarjev profitira tudi ustvarjalec videa, toda nedvomno se dober in priljubljen komentar obrestuje tudi komentatorjem – TikTok je za revijo Mashable celo izdal, kdo so najbolj priljubljeni komentatorji, ki so jih poimenovali kar “mega komentatorji”. 

Noel Mulkey, eden izmed mega komentatorjev, ki ima na TikToku kar 1,5 milijona sledilcev, je svojo TikTok kariero začel kot komentator. Pravi, da rad piše smešne komentarje, saj s tem sodeluje v TikTok skupnosti. Še preden je dobil več kot milijon sledilcev, je na primer pod video o poskakujočem psu napisal: “Wow, tvoj zajec je ogromen” in tako dobil več kot pol milijona lajkov. 

S komentarji se ustvarjajo interne šale – danes redni uporabniki TikToka verjetno vedo, kdo je “Couch Guy”, fant, ki je ob nepričakovanem obisku svoje punce, na videz precej anksiozno obsedel na kavču med dvema dekletoma, namesto da bi veselo pozdravil svoje dekle. Uporabniki so v komentarjih analizirali njegovo telesno in obrazno govorico ter tako ustvarili posebno nišo: Couch Guy TikTok. 

Podobno velja za TikTokerja Jamesa Doyla, ki je na platformi delil svojo fitnes izkušnjo ter zares zaslovel, ko so komentatorji začeli opažati, na kakšen način Doyle izgovori besedi proteinska ploščica (protein bar) ter Doylu nadeli vzdevek “Protein Bor”, frazo pa se je razširila tudi po drugih TikTokerskih krogih

Čeprav je komentiranje posledica obstoječega videa in na videz predstavlja malo dela v primerjavi s pripravo videa, pa lahko tudi komentar in komentator sam postaneta viralna. Vsak video ima tako potencial, da se v komentarjih začne prava bitka za najbolj duhovito pripombo z največ všečki. 

S pisanjem viralnih komentarjev lahko dosežemo svojih pet minut slave, številni pa napovedujejo, da bo status mega komentatorja v prihodnosti še bolj priljubljen in zaželen.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close