Načrtovalcem porok grozi izumrtje – prihaja umetna inteligenca!

10. maj 2023

Načrtovalcem porok grozi izumrtje – prihaja umetna inteligenca!

10. maj 2023
Foto: Pexels

Kdo še potrebuje organizatorje porok, če pa obstaja umetna inteligenca?

Zaroka je običajno zelo prijeten dogodek, bodoča nevesta reče “da”, oba veselo praznujeta, medtem pa se v ozadju že pripravljajo črni oblaki. Načrtovanje poroke je namreč neverjetno stresno, zanj porabimo neskončno ur, da denarja sploh ne omenjamo. Številni se zato zatečejo po pomoč k načrtovalkam in načrtovalcem porok, toda tudi to ni poceni. 

Umetna inteligenca zato predstavlja rešitev v obliki platforme ChatGPT. Čeprav številni še raziskujemo njegove sposobnosti, pa so nekateri že ugotovili, da je inteligentni sistem sposoben celo načrtovanja poroke. Kako bi torej ChatGPT organiziral veliko slavje?

Vse se začne s seznamom …

Foto: Unsplash

Če ne veste, kako začeti, lahko kar takoj vprašate to inteligentno orodje. ChatGPT vam bo takoj sestavil seznam stvari, ki se jih morate lotiti. Vprašate ga lahko: “Kako se lotiti poroke pod kozolcem za sto ljudi?” ali pa “Naredi časovni načrt poroke, ki bo čez eno leto.”

Prav tako vam lahko pomaga pri časovnem načrtovanju samega poročnega dne – dajte mu le čim več informacij in takoj vam bo odgovoril z natančnim načrtom. 

Poda vam lahko tudi predloge za revije, videe, podcaste na temo organizacije poročnega dne ali pa vam svetuje, kaj vse potrebujete za poroko v barvi žajblja in šampanjca. 

Foto: Pexels

Pozabite na pisanje mejlov

Ena izmed izjemno priročnih funkcij ChatGPT-ja je zagotovo pisanje elektronskih sporočil. Če torej želite sestaviti vljudno elektronsko sporočilo, pa nikakor niste razpoloženi za vzpostavljanje stikov prek maila, vprašajte ChatGPT.

Zaupajte mu svoj proračun

ChatGPT preverjeno sestavi tudi finančni proračun. Če ga vprašate po finančnem načrtu za poroko v Sloveniji s 150 gosti, pri čemer je budget 10.000 evrov, vam odgovori z okvirno oceno stroškov organizacije poroke. Ti se sicer lahko razlikujejo glede na lokacijo in ponudnike, na kar inteligentni sistem sam opozori, predlaga pa tudi, da je pri načrtovanju poroke smiselno nekaj denarja rezervirati tudi za morebitne nepredvidene izredne situacije. 

Bo ChatGPT torej zamenjal načrtovalce porok? Slednji zagotovo omogočajo bolj osebni pristop, ki je zagotovo nezamenljiv, toda treba je priznati, da ima tudi prosto dostopna umetna inteligenca svoje prednosti. Navsezadnje vam lahko napiše celo poročne zaobljube, čeprav tega ne priporočamo …

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close